Premiér Babiš seznámí Zemana s ministry své druhé vlády v neděli

14.06.2018 18:02

Prezident Miloš Zeman přijme v neděli odpoledne premiéra Andreje Babiše (ANO) na zámku v Lánech. Babiš před týdnem avizoval, že pokud dopadne kladně stranické referendum ČSSD o vládní spolupráci s ANO, jehož konečné výsledky sociální demokraté zveřejní v pátek, o víkendu by prezidentovi chtěl představit kompletní seznam navrhovaných ministrů své druhé vlády.

Premiér Babiš seznámí Zemana s ministry své druhé vlády v neděli
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Andrej Babiš

První Babišův kabinet nezískal důvěru v polovině ledna, od té doby vládne v demisi. Zeman jmenoval Babiše premiérem podruhé minulou středu. Před poslance chce Babiš se žádostí o důvěru předstoupit zhruba za měsíc, hlasování o důvěře by se podle něj mohlo uskutečnit ve středu 11. července, uvedla ČTK.

Pokud členové ČSSD v referendu vstup do menšinové vlády s ANO schválí, strana obsadí podle dohody pět ministerstev. Ministerstvo vnitra by měl vést předseda ČSSD Jan Hamáček, Ministerstvo práce bývalý náměstek Petr Krčál, zemědělství šéf Potravinářské komory Miroslav Toman a kultury olomoucký primátor Antonín Staněk. K nominaci europoslance Miroslava Pocheho na ministra zahraničí má výhrady Zeman.

Mezi ministry v resortech, které zůstanou ANO, bude jistě chybět ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Spekuluje se i o budoucnosti ministryně obrany Karly Šlechtové (za ANO) či ministra průmyslu Tomáše Hünera (za ANO).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…