Premiér Fiala se seznámil s výstavbou závodu na výrobu škodovek ve Vietnamu

23.04.2023 7:20 | On-line

Český premiér Petr Fiala si o víkendu ve vietnamské provincii Quang Ninh prohlédl vznikající výrobní závod Škody Auto a místní firmy Thanh Cong Motor. V nově budovaném závodě by se měly od příštího roku montovat modely Kushaq a Slavia. Kompletní sada dílů potřebných pro sestavení zmíněných modelů se bude dodávat z výrobního závodu značky Škoda v Indii.

Premiér Fiala se seznámil s výstavbou závodu na výrobu škodovek ve Vietnamu
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Petr Fiala

„V řadě zemí je Škoda vlastně to hlavní, s čím si lidé Českou republiku spojují, takže je takovým neformálním ambasadorem našeho průmyslu a naší země ve světě," uvedl český premiér. "Je proto skvělé, že posiluje svoji přítomnost v Asii a vstupuje na tento vysoce dynamický a mimořádně perspektivní trh," dodal.

Již v letošním roce začne Škoda Auto dovážet do Vietnamu evropské modely. Česká automobilka bude nejprve dodávat modely Kodiaq a Karoq (letos) a následně nabídku doplní Superb a Octavia (v roce 2024). V budoucnosti portfolio rozšíří také plně elektrický vůz Enyaq iV, uvedla firma v tiskové zprávě. Všechny vozy z evropských výrobních závodů budou dováženy kompletně smontované.

"Škoda Auto bude v tomto roce vstupovat na vietnamský trh, první dealery budeme otevírat v červenci, v tom měsíci také začneme s prodejem prvních vozů. Napřed to bude dovoz vozů Kodiaq a Karoq z České republiky a na konci příštího roku začneme výrobu indických modelů Slavia a Kushaq," řekl českým novinářům na místě vznikajícího závodu Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro prodej a marketing.

"První dealeři budou v Hanoji, Da Nangu a Ho Či Minově Městě, průběžně budeme otevírat další dealery a budeme jich mít v dalších letech až 30. Počet vozů, které bychom tady ve Vietnamu chtěli prodávat, by se měl dostat až na přibližně 40.000 ročně,“ dodal Jahn.

"Vozy, které budeme vozit z Indie, budou určitým způsobem, například výškou podvozku, uzpůsobeny pro vietnamský trh. Dále budeme ty vozy také upravovat podle vietnamských zákazníků, aby se jim co nejvíce líbily," dodal. V montážním závodě ve Vietnamu bude zaměstnáno více než 700 lidí.

Automobilka Škoda uvedla, že výstavba výrobního závodu, do kterého investuje a vlastní jej společnost Thanh Cong Motor ve vietnamské provincii Quang Ninh, je pro ni významný krok v její strategii zaměřené na hledání nových zahraničních trhů.

Škoda Auto převzala strategické řízení velkoobjemových značek koncernu Volkswagen ve Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) a Vietnam v tomto směru hraje podle firmy důležitou roli jako strategická brána.

Sdružení národů jihovýchodní Asie je v současnosti nejrychleji rostoucí oblastí na světě a některé místní ekonomiky dosahují nárůstu až osm procent ročně. Tomu odpovídá i předpokládaný objem prodeje nových automobilů, který by měl v roce 2030 dosáhnout více než 4,5 milionu vozů, napsala v tiskové zprávě firma Škoda Auto.

Vietnamským zákazníkům jsou již také k dispozici webové stránky Škody, které jsou přizpůsobené jejich potřebám a místnímu trhu. Informují například o chystaných novinkách, produktech nebo plánovaných akcích pro zákazníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Fijala, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 23.04.2023 13:54:05
Za chvíli blbovi nezbyde nic jiného než navštěvovat montovny v cizině, protože s tím jak to tady vede, ani ty montovny tu nezůstanou.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…