Premiér Rusnok pohovoří k velvyslancům. Sjeli se do Prahy na poradu

26.08.2013 6:29

V Praze dnes začíná několikadenní pravidelná porada vedoucích zastupitelských úřadů po celém světě. Velvyslanci a další vysocí diplomaté se sejdou v Černínském paláci, promluví k nim premiér v demisi Jiří Rusnok a odstupující šéf české diplomacie Jan Kohout. Velvyslanci by s oběma měli také debatovat.

Premiér Rusnok pohovoří k velvyslancům. Sjeli se do Prahy na poradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jíří Rusnok ve studiu OVM

Cílem porady je koordinace a informování o českých zájmech, prioritách a postojích v zahraničí. Diplomaté mohou debatovat o celé škále témat od Evropské unie přes ekonomickou diplomacii, zahraniční konflikty, jakými jsou například občanská válka v Sýrii či Egyptě, až po české závazky vyplývající z členství v NATO.

Česká republika se rovněž odklání od trendu minulých let, kterým bylo uzavírání českých misí. Naopak bude chtít i nadále otevírat další zastupitelské úřady po světě. Aktuální je otevření misí v Senegalu a v Barmě. Důvodem otvírání úřadů jsou ekonomické zájmy země, mise ale mají být kvůli úsporám malé.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…