Premiér Rusnok v televizi: Dostal jsem úkol a chci ho splnit

25.06.2013 19:42

„Politické strany říkají něco jiného dnes a něco jiného zítra, to už tady v zemi všichni vědí,“ odmítl nově jmenovaný premiér Jiří Rusnok na ČT 24 tvrzení, že je nemožné získat podporu nové vlády v Poslanecké sněmovně.

Premiér Rusnok v televizi: Dostal jsem úkol a chci ho splnit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Podporu bude dle svých slov shánět Rusnok napříč celou sněmovnou, protože právě ona je určena k tomu, jak zdůraznil, aby vyslovovala svou důvěru či nedůvěru vládě.

Na dotaz moderátora, jaký bude mít Rusnok pocit vládnout prozatím bez jejího souhlasu, odvětil nový premiér, že jeho pozice přece není o pocitech. „Mám úkol od pana prezidenta, který jsem přijal a který mi stanovuje určité role, které budu vykonávat, dokud to bude možné,“ pronesl.

Důvod, proč tento úkol přijal, je prý ten, že v současnosti se země nachází v situaci, kdy nutně potřebuje být řízena. „Máme tady klíčové zákony ve sněmovně i běžnou agendu, to vše je potřeba dotáhnout do zdárného konce,“ zdůraznil Rusnok.

Jedním z klíčových úkolů je i sestavení státního rozpočtu. Rusnok prozradil, že tak hodlá učinit standardním a transparentním způsobem. „Budeme vysvětlovat základy státního rozpočtu, jeho filozofii a žádat poslance, aby ho schválili,“ upřesnil. Pokud prý poslanci státní rozpočet neschválí, ponesou za své rozhodnutí příslušnou odpovědnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…