Premiér Sobotka: Za těchto podmínek nasadíme armádu proti běžencům

31.08.2015 19:28

Policie má v současné době dostatečné kapacity na zvládnutí migrační krize, je přesvědčen premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Až při ochraně hranic vyčerpá své možnosti, bude nasazena armáda. Vojáci jsou na to připraveni, uvedl Sobotka po dnešním jednání s prezidentem Milošem Zemanem.

Premiér Sobotka: Za těchto podmínek nasadíme armádu proti běžencům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

"Můj názor je takový, že v tuto chvíli má policie kapacity na to, aby problém zvládala. V okamžiku, kdy policie vyčerpá své kapacity, tak jsme dohodnuti s ministerstvem obrany, že využijeme kapacity, které má armáda České republiky. Ale ta chvíle zatím ještě nenastala," řekl ministerský předseda.

Vláda o možném zapojení při ochraně hranic jednala nedávno. V případě potřeby by policii na hranicích mohlo podle okolností posílit 900, 1500 nebo 2600 vojáků, uvedl poté ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Sobotka dnes se Zemanem diskutovali také o situaci v zemích, odkud do Česka přicházejí uprchlíci. Shodli se prý na koordinaci diplomatických aktivit, které by měly přispět k dosažení smíru v Sýrii, odkud do ČR směřuje nejvíce migrantů.

Ministerský předseda, jenž migrační krizi považuje za největší výzvu, které dnes čelí Evropská unie, vnímá negativně současné hlasy, které v rámci Evropské unie navrhují spojovat kvóty pro přijímání uprchlíků s čerpáním evropských fondů. Vyjádřil také přesvědčení, že migrační krize ještě není za vrcholem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…