Premiér Sobotka byl prý součástí her fotbalového bosse Pelty. Spojkou byl "miláček Karel"

29.07.2017 6:50

Předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta měl ve svém systému při rozdělování sportovních dotací zahrnutého i premiéra Bohuslava Sobotku. Je to patrné z policejních odposlechů. Píší to dnešní Lidové noviny.

Premiér Sobotka byl prý součástí her fotbalového bosse Pelty. Spojkou byl "miláček Karel"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

„Karel je miláček Sobotky. Ten to vyvažuje všechno a já jsem ulice. Já to beru, že je premiér, Karel a já jsem jejich podržtaška,“ zní na odposleších v rozhovoru s někdejší náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou. Karel je podle všeho vlivný sociální demokrat Březina. Ten byl pro Peltu důležitý právě kvůli jeho blízkosti s premiérem Bohuslavem Sobotkou. 

Pelta si podle Lidových novin chtěl systémem rozdělování dotací pojistit přízeň politiků, kdy dotace měly přednostně mířit tam, kde by mohly zvednout jejich popularitu. 

 „Já nechci ch**t proti větru, protože samozřejmě všude jsou jasný socanský. Já samozřejmě říkám, mně to nevadí, já splním systém, ať jim něco zbyde. Já jsem normálně racionální,“ varoval pak například Pelta před střety s ČSSD. 

V souvislosti s premiérem je pak jasné, že se řešila podpora projektu ve Slavkově u Brna. Sportovním klubům spjatým s Karlem Březinou se pro změnu mělo poslat až 30 milionů korun.

Sobotka s Březinou jsou podle Lidových novin přátelé, kdy například Sobotka drží nad Březinou dlouhodobě ochrannou ruku, naopak Březina premiéra podržel například po tzv. lánském puči, kdy byl mimo jiné jednou z tváří demonstrace na podporu šéfa strany. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…