Premiér Sobotka nezapomíná na voliče. Pondělky chce trávit v krajích

01.02.2014 6:56

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) si chce pondělí, kdy nebude zasedat vláda, pravidelně vyčlenit pro návštěvy regionů. Alespoň jedno pondělí měsíčně se hodlá setkávat s občany v Jihomoravském kraji, jehož obyvatelé ho volili do Poslanecké sněmovny, sdělil mluvčí vlády Martin Ayrer.

Premiér Sobotka nezapomíná na voliče. Pondělky chce trávit v krajích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Budoucí premiér diskutoval s občany

Na první takový výjezd ve funkci ministerského předsedy se Sobotka vydá už v pondělí 3. února, výjimečně po schůzi vlády. Odpoledne bude ve Vyškově a večer ho čeká jednání s primátorem Brna Romanem Onderkou (ČSSD) o záměru výstavby logistického centra společnosti Amazon. Onderka požádá Sobotku o pomoc, projekt vyžaduje vybudování nájezdu na dálnici D1.

Onderka vyzval Sobotku k rezignaci, teď spolu budou jednat

Ayrer dodal, že by premiér měl v krajích trávit všechna pondělí, kdy nebude jednat koaliční vláda, která se obvykle schází k jednání ve středu. V pondělí to bude v případě, že na středu připadne jednací den sněmovny.

O stavbě skladu amerického internetového obchodu Amazon v Brně stále není rozhodnuto. Zastupitelstvo města posoudí smlouvu mezi městem a Ředitelstvím silnic a dálnic o vybudování sjezdu z dálnice. Taková smlouva je podmínkou pro prodej pozemků společnosti CTP, která je poskytne americké společnosti Amazon. Brněnské distribuční centrum chce Amazon otevřít v září, aby z něj stihl obsloužit předvánoční trh. Práci zde má najít minimálně 1500 lidí.

Onderka mimořádné jednání zastupitelstva svolá na 14. února. Na pondělní schůzce chce Sobotkovi popsat současnou situaci. „Chci informovat premiéra o aktuálním stavu v projektu firmy Amazon a požádat ho o pomoc v realizaci nájezdu na dálnici D1 v lokalitě, kde chce Amazon postavit logistické centrum," uvedl v pátek Onderka.

Právě Onderka po loňských parlamentních volbách Sobotku vyzval, aby odstoupil z čela sociální demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…