Premiér Sobotka ostře odsoudil sobotní útoky v Kodani

15.02.2015 14:04

Premiér Bohuslav Sobotka ostře odsoudil sobotní teroristické útoky v Kodani, při kterých útočník zabil dva lidi a dalších pět zranil. V telegramu dánské premiérce Helle Thorningové-Schmidtové Sobotka vyjádřil hlubokou lítost nad ztrátou lidských životů.

Premiér Sobotka ostře odsoudil sobotní útoky v Kodani
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

"Tyto incidenty nejsou pouze kriminálními činy - jsou jednoznačně teroristickými útoky mířícími na principy svobody a hodnoty otevřené demokratické společnosti," napsal Sobotka premiérce.

Dánská policie v noci na dnešek dopadla a zastřelila muže údajně odpovědného za smrt dvou lidí. Terčem prvního násilného činu se v sobotu stala umělecká kavárna, kde se konala debata o svobodě slova. Tu pořádal švédský kreslíř Lars Vilks kritizovaný muslimy za karikatury proroka Mohameda. O život přišel pětapadesátiletý civilista, tři policisté utrpěli zranění. Vilks vyvázl nezraněn. V noci na dnešek si pak jednu civilní oběť a dva zraněné policisty vyžádala střelba před synagogou v centru Kodaně. Útočník zasáhl mladého Žida do hlavy a dva policisty do ruky a do nohy.

Dánské úřady zatím nevydaly žádné informace o totožnosti zastřeleného muže, který má údajně útoky na svědomí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…