Premiér Sobotka použil sprosté slovo! Šlo o Andreje Babiše

24.11.2016 12:47

Nad cenzurou v Lidových novinách, které vlastní ministr financí Andrej Babiš (ANO), se pousmál premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na svém facebookovém profilu. Jde o jeho tweet, který Sobotka zveřejnil po jednání koaliční rady, kdy komentoval chaos v přípravě EET.

Premiér Sobotka použil sprosté slovo! Šlo o Andreje Babiše
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Strašná metoda práce min. financí Babiše. 7dní před startem EET přinese na koaliční radu další změny. Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?“ zeptal se na Twitteru včera Sobotka. 

„Řekli byste si, že komentář v rozsahu 140 znaků se přece vejde do každých novin,“ podotkl dnes Sobotka. „Velký omyl,“ dodal s úsměvem.

„Zatímco novináři z Práva v dnešním vydání v článku ocitovali celý můj včerejší tweet, novináři Lidových novin text tweetu kreativně zredukovali a vyškrtli v něm přímou kritiku jejich majitele Andreje Babiše. Můj tweet zkrátili a otiskli takto: Sedm dní před startem EET přinese na koaliční radu další změny. Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?“ nalezl si Sobotka. A následně se velmi kriticky zeptal:

„To jsou opravdu ze svého majitele tak ‚předposraní‘, že škrtají automaticky z textu všechno, co by ho nedejbože mohlo rozčílit? Asi nejsem sám, komu to připomíná autocenzuru, jaká tu fungovala před rokem 1989.“ Právě na tomto konkrétním případu je pak podle něj patrná i odpověď na otázku, zda Babišova koncetrace politické, finanční i mediální moci je rizikem pro naši demokracii a férovou politickou soutěž. 

Celý příspěvek Bohuslava Sobotky:

Hezká historka o tom, jak Lidovky, vlastněné Andrejem Babišem, zcenzurovaly můj včerejší tweet...

Po včerejší koaliční radě jsem komentoval chaos v přípravě EET ze strany ministra financí Babiše na twitteru následovně: „Strašná metoda práce min.financí Babiše. 7dní před startem EET přinese na koaliční radu další změny. Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?“

Řekli byste si, že komentář v rozsahu 140 znaků se přece vejde do každých novin.

Velký omyl:)

Zatímco novináři z Práva v dnešním vydání v článku ocitovali celý můj včerejší tweet (Strašná metoda práce ministra financí Babiše. Sedm dní před startem EET přinese na koaliční radu další změny. Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?), novináři Lidových novin text tweetu kreativně zredukovali a vyškrtli v něm přímou kritiku jejich majitele Andreje Babiše. Můj tweet zkrátili a otiskli takto: Sedm dní před startem EET přinese na koaliční radu další změny. Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?

To jsou opravdu ze svého majitele tak "předposraní", že škrtají automaticky z textu všechno, co by ho nedejbože mohlo rozčílit? Asi nejsem sám, komu to připomíná autocenzuru, jaká tu fungovala před rokem 1989.

Ve veřejném prostoru se vede diskuse, zda Babišova koncetrace politické, finanční i mediální moci je rizikem pro naši demokracii a férovou politickou soutěž. I na tomto konkrétním případu je patrná zřejmá odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…