Premiér Sobotka v sídle EU uzavře schválení operačních programů

11.06.2015 6:02

Na okraj summitu Evropské unie se zeměmi Latinské Ameriky a Karibiku se dnes premiér Bohuslav Sobotka v Bruselu zúčastní slavnostní ceremonie u příležitosti schválení operačních programů pro Českou republiku na období 2014 až 2020. Připraveno v nich je zhruba 660 miliard korun.

Premiér Sobotka v sídle EU uzavře schválení operačních programů
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Předseda vlády podepíše české operační programy po setkání s eurokomisařkou pro regionální politiku Corinou Cretsuovou. Slavnostního aktu se zúčastní i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Po završení procesu schvalování programů Evropskou komisí bude moci následovat vypsání výzev. První z nich už na konci května vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu v operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, který EK schválila letos v dubnu.

V novém sedmiletém programovém období se snížil počet operačních programů, strukturálních je osm. Doplňují je Operační program rybářství a Program rozvoje venkova.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…