Premiér a jeho ministři nás vodí za nos. Případ libanonského špiona o tom poskytl nezvratný důkaz

05.02.2016 12:49

Petr Štěpánek a exministr vnitra Ivan Langer se vyjádřili ke kauze Libanonce Alího Fajáda, kde pravděpodobně selhaly české tajné služby. Langer žertuje především na účet hnutí ANO. Babišova strana prý v Česku uvítá dobromyslné teroristy, ministr spravedlnosti Robert Pelikán prý teroristy ochrání a Babiš jim k tomu ještě vydá stvrzenku. Štěpánek zmiňuje možnost, že nás Spojené státy i náš premiér v podstatě vodí za nos.

Premiér a jeho ministři nás vodí za nos. Případ libanonského špiona o tom poskytl nezvratný důkaz
Foto: redakce
Popisek: Setkání s velvyslancem USA Andrew H. Schapirem na Právnické fakultě UK v Praze

„Nezaregistroval jsem, že by si toho kdokoli z našich slovutných ‚investigativních‘ presstitutů povšiml. Čeho? Lidovecký předseda Bělobrádek v Událostech, komentářích řekl, že nevydání Fajáda do USA je rozhodnutím ministra spravedlnosti, nikoli rozhodnutím Bezpečnostní rady státu. (A tak nějak po lidovecku se od něho distancoval.) Nicméně se tím zároveň prokecnul, že Fajádovo vydání bylo předmětem jednání Bezpečnostní rady státu,“ píše na sociální síti Facebook Štěpánek.

Stačí si vzpomenout, že Bezpečnostní rada státu opravdu před pár dny jednala. A teď už je jasné, o čem se asi pánové domlouvali. Zasedání se zúčastnil i Bělobrádek. Zvláštní přitom je, jak vzrušeně reaguje na celou kauzu velvyslanec USA v Praze Andrew Schapiro. Ten vyjadřuje obrovské pobouření nad tím, že jsme si dovolili Fajáda nevydat do USA. Ale podle Štěpánka musel dopředu o všem vědět. Vždyť s ním na začátku února jednal sám premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). A jen s obtížemi lze věřit tomu, že spolu řešili v USA probíhající prezidentské volby.

„Vůbec si nedovedu představit, že Sobotka, Babiš či Bělobrádek, tedy všechno politici, které si Schapiro vodí na krátkém obojku, by se na americkou ambasádu neběželi poradit. Co z toho všeho plyne? Sobotka, Babiš, Bělobrádek i ‚šokované‘ Spojené státy pro nás, občany, hrají pimprlové divadlo,“ shrnul celou kauzu Štěpánek.

Langer se vyjádřil v podstatně lehčím duchu. Veselou básničkou, ve které si rýpl do elektronické evidence tržeb Andreje Babiše i do počínání dalších ministrů z uskupení ANO. Pro úplnost se sluší připomenout, že ministr spravedlnosti Robert Pelikán zařídil Fajádův odlet do Libanonu a Stropnický vše vyzradil novinářům.

„Nová ANO investiční pobídka do zahraničí!“

Drazí

dobromyslní teroristé,

obchodníci se zbraněmi,

(sou)druzi ve zbrani,

bojovníci proti židovsko-imperialistické světovládě!

Přijeďte k nám dělat své obchody!

Ministr obrany Stropnický vám zajistí krytí.

Ministr spravedlnosti Pelikán vám garantuje beztrestnost.

Ministr dopravy Ťok vám připraví transfer.

Ministr financí Babiš vám vystaví elektronickou účtenku.

Kdy jindy, když ne teď?!

Kde jinde, když ne v České republice?!

Řídíme stát jako firmu!

Konec hlášení!

Štěpánek doslova napsal:

Nezaregistroval jsem, že by si toho kdokoli z našich slovutných "investigativních" presstitutů povšiml. Čeho? Lidovecký předseda Bělobrádek v Událostech komentářích řekl, že nevydání Fajáda do USA je rozhodnutím ministra spravedlnosti, nikoli rozhodnutím Bezpečnostní rady státu. (A tak nějak po lidovecku se od něho distancoval.) Nicméně se tím zároveň prokecnul, že Fajádovo vydání bylo předmětem jednání Bezpečnostní rady. (Účastní se jej všichni koaliční předsedové.) Vzpomínáte? Bezpečnostní rada se před několika dny sešla, aniž by sdělila proč. Teď je to jasné. Zároveň není těžké se domyslet, že vše, co se odehrálo, se dozajista odehrálo za souhlasu Spojených států. Vůbec si nedovedu představit, že Sobotka, Babiš či Bělobrádek, tedy všechno politici, které si Schapiro vodí na krátkém obojku, by se na americkou ambasádu neběželi poradit. Co z toho všeho plyne? Sobotka, Babiš, Bělobrádek i "šokované" Spojené státy pro nás občany hrají pimprlové divadlo.

Dodatek: Bohouš si byl s protektorem Šapitó pokecat 2. 2. 2016. Asi probírali výsledek primárek v Iowě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…