Premiér a ministr vnitra projednají bezpečnost letiště a pražské MHD

10.05.2016 6:09

Aktuální bezpečnostní situaci na Letišti Václava Havla a v pražské dopravě dnes prověří premiér Bohuslav Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD). Během dopoledne je čeká setkání s vedením letiště a po poledni prohlídka Centrálního dispečinku Dopravního podniku hl. m. Prahy. Seznámí se s všeobecnými opatřeními, i s těmi, která se vážou k aktuálně vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem.

Premiér a ministr vnitra projednají bezpečnost letiště a pražské MHD
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V Praze-Ruzyni čeká dopoledne představitele vlády, zástupce policie a pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO) prohlídka a představení útvarů zajišťujících bezpečnost letiště. Zhlédnou rovněž ukázku činnosti pyrotechniků a psovodů v odletové hale prvního terminálu. V dispečinku dopravního podniku je na programu jednání s jeho vedením.

Na letištích, nádražích a dalších místech, kde se pohybuje větší množství lidí, působí od 22. března smíšené hlídky vojáků a policistů. Vláda nasazení 550 vojáků schválila v reakci na teroristické útoky v Bruselu. Opozice jejich přítomnost v ulicích v minulých týdnech kritizovala. Chovanec chce navrhnout zrušení opatření po evropské konferenci Interpolu, která se koná od 18. do 20. května v Praze.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…