Premiér bude s šéfem dopravy jednat o infrastruktuře a dotacích

10.07.2014 6:15

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude dnes jednat s ministrem dopravy Antonínem Prachařem (ANO) o čerpání evropských dotací a přípravě nového rozpočtového období do roku 2020. V rámci návštěvy půjde spolu s ministrem do centrály poskytovatele kamionového mýtného, společnosti Kapsch, a navštíví rovněž pražské sídlo evropské agentury pro řízení satelitního programu Galileo.

Premiér bude s šéfem dopravy jednat o infrastruktuře a dotacích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Antonín Prachař, ministr dopravy(s talířkem)

Součástí programu je rovněž diskuse ohledně postupu prací na novele zákona o liniových stavbách. Norma má urychlit přípravu staveb tím, že u prioritních staveb, pro které by hlasovala nadpoloviční polovina poslanců, umožní začít okamžitě stavět bez ohledu na to, zda jsou všechny pozemky vykoupeny. Vlastník, který s výkupem pozemků nesouhlasí, se bude moci obrátit na soud, stavba na jeho pozemku přesto bude pokračovat.

Proberou i tendr na poskytovatele mýtného systému

Ministr by rovněž měl s premiérem hovořit o připravovaném tendru na poskytovatele mýtného systému pro vozidla nad 3,5 tuny. V současnosti dopravní resort hledá externího poradce. Ten mu má pomoci vybrat nejvhodnější podobu výběru mýtného a připravit podklady pro chystaný miliardový tendr na nového poskytovatele po roce 2016, kdy skončí smlouva se společností Kapsch.

Doprava je v pořadí druhým resortem, který premiér v rámci svých bilančních cest po jednotlivých ministerstvech uskuteční. V úterý navštívil ministra kultury Daniela Hermana a v pátek půjde na ministerstvo školství.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…