Premiér nabádá k optimismu. Ze spousty věcí můžeme mít radost

24.12.2013 18:24

Premiér v demisi Jiří Rusnok nám přeje poprvé a naposledy ze svého postu krásné Vánoce. Nabádá nás také k optimismu a dodává, že i přes všechny negativní události máme přece jen důvod ke spokojenosti.

Premiér nabádá k optimismu. Ze spousty věcí můžeme mít radost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

„Přál bych všem, aby se nejen v čase vánočních svátků dokázali zastavit a uvědomit si, že i přes mnoho špatného je stále dost důvodů k úsměvu a dobré náladě. Všem přeji krásné a poklidné svátky!" přeje premiér v demisi Jiří Rusnok. Dobrou náladu a úsměv na tváři ale možná na tváři premiéra budeme na začátku přístího roku hledat marně. Začátkem ledna totiž předá "žezlo" svému nástupci, šéfovi sociálních demokratů, Bohuslavu Sobotkovi.

Představitelé nadcházející koalice už v době po volbách vyjádřili nespokojenost nad počínáním poslanců a ministrů. Ti i přesto, že byli v tu dobu již v demisi, činili důležitá rozhodnutí. I tak ale nakonec odejdou ministři Rusnokovy éry spokojení. Na rozloučenou totiž dostanou slušnou sumu peněz. Skoro každý ministr dostane odchodné ve výši jednoho platu. Místopředsedové vlády Jan Fischer a Martin Pecina pobírají měsíčně 128 900 korun, dalších dvanáct ministrů dostává každý měsíc po 106 600 korunách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…