Premiér pro PL: Jakýkoliv střet zájmů odmítám. Manipulace. Udavači z řad Pirátů

23.04.2021 23:16 | Zprávy

Andrej Babiš je prý ve střetu zájmů, neboť ovládá svěřenské fondy, do nichž vložil svůj majetek. Konstatuje to závěrečná zpráva z auditu, který souvisí s dotacemi pro firmy z holdingu Agrofert. Tu v pátek zveřejnila Evropská komise.

Premiér pro PL: Jakýkoliv střet zájmů odmítám. Manipulace. Udavači z řad Pirátů
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Zpráva tak i po vyjádření českých úřadů potvrzuje dříve publikovaná zjištění. Dotace, které dostaly firmy z holdingu od 9. února 2017, jsou podle závěru auditorů údajně neoprávněné.

Premiér ovšem dlouhodobě odmítá, že by byl ve střetu zájmů, a uvádí, že Česká republika žádné peníze Bruselu vracet nebude.

Podle auditorů je pro závěry zásadní, že Babiš jmenoval všechny činitele fondů, které může i odvolávat. „Pan Babiš tudíž oba svěřenské fondy ovládá a prostřednictvím těchto svěřenských fondů ovládá také skupinu Agrofert,“ konstatuje zpráva s tím, že premiér má přímý ekonomický zájem na úspěchu Agrofertu.

ParlamentnímListům.cz premiér v pátek večer k závěrům auditů sdělil: „Jakýkoliv střet zájmů odmítám. Je to účelový a zmanipulovaný audit uměle vyvolaný profesionálními udavači z řad Pirátů. Lex Babiš, který přijali jen proto, aby mě dostali z politiky, jsem plně vyhověl a bývalou firmu jsem převedl do svěřenských fondů. Vždy jsem dodržoval a dodržuji všechny právní předpisy.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…