Premiér se sejde s kandidátkou na ministryni práce Maláčovou

23.07.2018 6:31

Premiér Andrej Babiš (ANO) se dnes sejde s kandidátkou na ministryni práce a sociálních věcí Janou Maláčovou (ČSSD). Maláčová, která dosud na ministerstvu vedla odbor rodinné politiky, míří do ministerské funkce poté, co její předchůdce Petr Krčál (ČSSD) musel rezignovat. Důvodem bylo podezření z plagiátorství v jeho bakalářské práci. Podle Babiše by měla nová ministryně řešit hlavně zneužívání sociálních dávek.

Premiér se sejde s kandidátkou na ministryni práce Maláčovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Andreje Babiše. Již podruhé

Anketa

Jak hodnotíte svou osobní ekonomickou situaci?

36%
40%
17%
hlasovalo: 8670 lidí
Babiš o dnešní schůzce s Maláčovou promluvil v sobotu po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem na zámku v Lánech. Tématem jednání byl státní rozpočet a také obsazení postu ministra práce. "Já jsem požádal pana prezidenta, protože já mám schůzku s paní Maláčovou v pondělí, aby paní Maláčové zdůraznil ty věci, které máme řešit v rámci ministerstva práce a sociálních věcí. A to je samozřejmě zneužívání a obchod s chudobou. Tam teče 14 miliard a to je samozřejmě nepřijatelné a je potřeba to řešit," řekl Babiš.

Druhou věcí, na kterou by se podle něj měla zaměřit, jsou neziskové organizace v resortu práce a sociálních věcí. "Právě MPSV a MŠMT mají nejvyšší výdaje a my musíme oddělit sport a kulturu a podívat se na ten zbytek, aby ty peníze skutečně byly účelně vynaloženy," míní Babiš. Domnívá se, že prezident Zeman zastává stejný názor.

Zeman by měl Maláčovou přijmout v úterý na zámku v Lánech. Další týden, v pondělí 30. července by ji měl jmenovat členkou vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…