Premiéra Sobotku přijme v Paříži prezident Hollande

17.04.2014 6:34

Český premiér Bohuslav Sobotka dnes zahajuje návštěvu Francie, kde se setká se svým francouzským protějškem Manuelem Vallsem i prezidentem Françoisem Hollandem. K hlavním tématům jednání má patřit rozvoj vzájemného obchodu a investic, energetická bezpečnost Evropy a unijní otázky.

Premiéra Sobotku přijme v Paříži prezident Hollande
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Hollande přijme Sobotku dnes dopoledne v prezidentském Elysejském paláci. Francouzský premiér přijme českého hosta, kterého má na dvoudenní cestě doprovodit jeho žena Olga, v pátek dopoledne.

V rámci pobytu se Sobotka hodlá věnovat také některým stranickým povinnostem. Právě proto nepoletí podle mluvčí ČSSD vládním speciálem, ale linkovým letadlem. Dnes odpoledne se zúčastní oficiálního zahájení kampaně německého sociálního demokrata Martina Schulze na předsedu Evropské komise. Kampaň pro evropské volby zároveň odstartuje vládní francouzská Socialistická strana.

Sobotka se jako předseda vlády do Francie podívá poprvé. Bilaterálně zatím navštívil Slovensko, Polsko a Německo. Připravuje se také jeho cesta do Rakouska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…