Přemysl Sobotka dostal "přes prsty" za svá slova o uzeninách a uprchlících. Teď vrací úder on

28.10.2015 9:33

Výrok Přemysla Sobotky (ODS) ohledně uzenin, který zveřejnil na svém facebookovém profilu, nadzvihl ze židlí mnohé. I z toho důvodu se Sobotka nyní brání kritice.

Přemysl Sobotka dostal "přes prsty" za svá slova o uzeninách a uprchlících. Teď vrací úder on
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

„Tak nám WHO oznámila, že uzeniny mohou způsobovat rakovinu. Jsem překvapen, že tato z mého pohledu ‚ujetá‘ informace se objevuje v době, kdy je v Evropě masivní migrace muslimů a ti nesmí jíst vepřové. Asi je to opravdu jen náhoda,“ uvedl Sobotka s tím, že osobně bude jíst karcinogeny s chutí dál, jen doufá, že je bude mít možnost si i dál kupovat. „Divný svět,“ zkonstatoval.

„No, osvícený projev, pane Sobotko. Než uvidíte za vším spiknutí, počtěte si. Ve Vašem věku a po zkušenostech s různými způsoby likvidace vlastního těla a duše bych od Vás čekala větší rozhled,“ napsala například v reakci Jana B. Šabata.

„Vzedmuté vášně kolem mého výroku o uzeninách mi jasně ukázaly, že nenávist, atmosféru konfrontace a nedemokratickou podstatu tak zvané politické korektnosti dusící zdravý vývoj evropské společnosti šíří především ti, kteří sami sebe považují za nositele jediné správné pravdy,“ reagoval Sobotka. Nikdo se mu podle jeho slov nepokusil vysvětlit, proč WHO přichází s kritikou uzenin právě nyní, když o škodlivosti karcinogenů v nich obsažených se ví přes čtyřicet let.

„Nikdo mi nevysvětlil, v čem se mýlím. Ale tolik planého, nenávistného a iracionálního jsem si už dlouho nepřečetl. Respektuji, že se někomu moje úvaha nemusí líbit. Ale udivuje mě snaha jiný názor okamžitě ostrakizovat, dostat na okraj společnosti a zamést. Vážení, skutečně si myslíte, že jste zachránci demokracie?“ zakončil svou úvahu otázkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…