Přes dohodnuté příměří boje na východě Ukrajiny pokračují. Vyžádaly si dalších 33 mrtvých a 49 zraněných

17.11.2014 11:42

Na východě Ukrajiny přišlo o život dalších 33 lidí a 49 jich bylo zraněno. Oběti jsou přitom jak na straně proruských povstalců, tak na straně vládních sil. Informují o tom ukrajinská média s odvoláním na informace poskytnuté z armádních zdrojů a od místních úřadů.

Přes dohodnuté příměří boje na východě Ukrajiny pokračují. Vyžádaly si dalších 33 mrtvých a 49 zraněných
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Poznávací značka s vlajkou Luhanské národní republiky

Tiskové středisko protipovstalecké operace v Luhanské a Doněcké oblasti uvedlo, že za uplynulých 24 hodin zahynulo v bojích se vzbouřenci šest vojáků a devět jich bylo zraněno. Kromě toho přišli o život tři policisté a pět utrpělo zranění, když u obce Makarove v Luhanské oblasti „bandité“ na jejich mobilní hlídku zahájili palbu ze zálohy z granátometů.

Boje o doněcké letiště trvaly celou noc

Na doněckém letišti pak „teroristé“, jak Kyjev označuje proruské ozbrojence, z granátometů, minometů a ručních zbraní opět ostřelovali vojáky, kteří letiště nadále kontrolují. Protivník ale prý utrpěl ztráty, protože během vyžádané dělostřelecké podpory přišel o 23 lidí a dalších 27 jich bylo zraněno.

Zpravodajové agentury AFP v Doněcku informovali, že palba se od letiště ozývala po celou noc.

V Doněcku zemřel o víkendu jeden člověk

Doněcká radnice dnes na internetu uvedla, že během víkendu přišel ve městě o život jeden člověk a dalších osm civilistů bylo zraněno.

Vládní síly a povstalci se vzájemně obviňují z porušování příměří dojednaného počátkem září v Minsku. Kyjev a Západ obviňují Moskvu, že v poslední době poslala vzbouřencům vydatné posily jak v lidské síle, tak ve výzbroji, včetně tanků, raketometů a protileteckých systémů. Armáda v této souvislosti tvrdí, že se separatisté s ruskými jednotkami připravují na ofenzivu.

O Ukrajině budou dnes jednat ministři zahraničí zemí EU

Prezident Vladimir Putin se kvůli ukrajinské krizi dostal o víkendu na summitu skupiny G20 v australském Brisbane pod silný tlak vedoucích západních činitelů. O situaci na východě Ukrajiny a o možnostech dalšího působení na Rusko budou dnes v Bruselu jednat ministři zahraničí členských zemí EU.


 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …