Přes držku, do zadele. Tomio Okamura a Martin Konvička k volbám v Rakousku

24.05.2016 7:41

Norbert Hofer ze strany Svobodných rakouské prezidentské volby sice prohrál, ale podle Tomia Okamury je vlastně vyhrál. Rozhodl se mu tedy gratulovat k vítězství – nevítězství. Kdyby nebylo nenávistné kampaně médií proti Hoferovi, která podle Okamury nepochybně byla rozpoutána, mohlo vše dopadnout jinak.

Přes držku, do zadele. Tomio Okamura a Martin Konvička k volbám v Rakousku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Jste spokojeni s výsledkem prezidentských voleb v Rakousku?

3%
95%
hlasovalo: 14504 lidí

„Přes těsnou prohru gratulujeme našemu příteli, kandidátu naší partnerské rakouské strany FPÖ Norbertu Hoferovi k vítězství, protože získání hlasů téměř poloviny národa v přímé volbě je gigantické vítězství pro outsidera, proti kterému se spojila všechna mainstreamová média i všechny mainstreamové strany. Norbert Hofer ustál nenávistnou štvavou kampaň a o jeho formálním nevítězství rozhodly korespondenční hlasy na poslední chvíli, což jistě vzbuzuje určité otazníky,“ napsal Okamura v prohlášení, které obdržel server ParlamentníListy.cz.

Prezidentské volby u našich jižních sousedů jen potvrdily, že současné vládnoucí politické strany procházejí hlubokou krizí, protože ignorují vůli a strach občanů, strach z přicházejících migrantů. Občané přece nikdy nesouhlasili s nelegální migrací ani s tím, aby migranti zatěžovali sociální systém, do kterého občané evropských států odvádějí své daně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Celá polovina občanů v Rakousku už řekla dost a Okamura očekává, že se totéž stane i v nadcházejících prezidentských volbách v USA nebo ve Francii příští rok. Dal ostatně opakovaně najevo, že by uvítal vítězství Marine Le Penové z Národní fronty. Vzhlíží i k volbám do německého Spolkového sněmu, kde podle jeho názoru voliči také řeknou ne bruselské lobby, která se snaží vytvořit evropský superstát s řadou kultur. Okamura je přesvědčen, že Evropané stojí více o Evropu národních států s jejich svébytnými kulturami.

„Občané Rakouska během minulých let viděli, jak se Vídeň z bezpečného vlídného města stává ghettem s nebezpečnými komunitami migrantů z jiných kultur. I ti, kdo migranty před lety vítali, dnes zjistili těžký omyl. Včerejší volby ukázaly, že těch, již oči otevřeli, je už celá polovina. Modleme se za to, aby stejné prozření potkalo i naše vítače i bez nutnosti zažít zkušenosti s migranty na vlastní kůži,“ uzavřel prohlášení Okamura.

Výsledek rakouských prezidentských voleb okomentoval také lídr Bloku proti islámu Martin Konvička. První komentář na jeho facebookovém profilu se týkal voleb jen nepřímo. Konvička v něm kritizuje praxi, kdy jsou někteří politici označováni za neslušné, zatímco jiní jsou ti „slušní“.

„Toho prapodivného adorování ‚slušnosti‘ ze strany establishmentu jsem si poprvé všiml někdy v období Zemanovy prezidentské volby, kdy média najela na mantru, že občan Z. je ‚neslušný‘, kdežto kterýkoli jiný občan i neobčan, který stál proti němu, byl jakože slušný,“ píše Konvička s tím, že má chuť připomínat, že takový Adolf Hitler byl nekuřák, abstinent a sprostě mluvil jen výjimečně, například když přišla řeč na Židy. „Zatímco Winston Churchill kouřil, pil a nejspíš i klel. Nebo z našich vlastních novodobých dějin – hospodský povaleč ve vytahaném svetru Václav H. versus distingovaný právník v obleku na míru Gustáv H.,“ připomněl Konvička naši nedávnou historii a dodal: „Volte dál slušné politiky ... a nedivte se, když vám dají přes držku.“

Druhý Konvičkův komentář už rakouské volby zmiňuje přímo. A naznačuje, co může být za konečným výsledkem rakouského prezidentského klání: „Takže jsme OPĚT byli svědky postupu ‚všichni proti populistovi fujtajblovému‘. Když si uvědomíme, kolik rakouských občanů pokládá za svou pravou vlast spíš Kosovo nebo Pákistán, tak je jasné, kdo je oním jazýčkem na váhách...“

Konvička také uvedl, že pokud se ukáže, že se v rakouských volbách švindlovalo s hlasy, dostane se náš jižní soused co do politické kultury na úroveň afrických nebo latinoamerických „blbokracií“. Tentokrát to ale nebude vina uprchlíků, ani islámské menšiny. „Ale jen a pouze vina Rakušanů, kteří těm s alláhem v hlavě lezou preventivně do zadele,“ dodal Konvička.

Celý text příspěvků Martina Konvičky na jeho facebookovém profilu:

Toho prapodivného adorování "slušnosti" ze strany establišmentu jsem si poprvé všiml někdy v období Zemanovy prezidentské volby, kdy média najela na mantru, že občan Z. je "neslušný", kdežto kterýkoli jiný občan i neobčan, který stál proti němu, byl jakože slušný.

Sám jsem si to v ostřejších barvách prožil na začátku roku 2015, kdy mě "slušný" exrektor Grubhoffer kvůli neslušnosti hnal k jakési komisi.

Celý ten čas jsem měl chuť připomínat, že takový Adolf Hitler byl nekuřák, abstinent a sprostě mluvil jen výjimečně, například když přišla řeč na Židy, zatímco Winston Churchill kouřil, pil a nejspíš i klel.Nebo z našich vlastních novodobých dějin - hospodský povaleč ve vytahaném svetru Václav H. versus distingovaný právník v obleku na míru Gustáv H.

Volte dál slušné politiky ... a nedivte se, když Vám dají přes držku.

Takže jsme OPĚT byli svědky postupu "všichni proti populistovi fujtajblovému". Když si uvědomíme, kolik rakouských občanů pokládá za svou pravou vlast spíš Kosovo nebo Pákistán, tak je jasné, kdo je oním jazýčkem na váhách...

Pokud se ukáže, že se v rakouských volbách švindlovalo s hlasy - a nezáleží, v čí prospěch - dostane se náš jižní soused co do politické kultury na úroveň afrických nebo latinoamerických blbokracií ... a NEBUDE to vina připrchlíků, ba ani islámské menšiny, ale jen a pouze vina Rakušanů, kteří těm s alláhem v hlavě lezou preventivně do zadele.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…