Přes půl milionu korun daroval Babiš na boj proti Bakalovi

11.08.2012 19:14

Ačkoli se investigativní novinářka Jana Lorencová nepohodla s hnutím ANO 2011 miliardáře Andreje Babiše, bude přesto této nové kandidátce do Senátu za Karvinsko platit kampaň. Může se tak uvažovat o střetu majitele OKD Zdeňka Bakaly s miliardářem Babišem.

Přes půl milionu korun daroval Babiš na boj proti Bakalovi
Foto: ANO 2011
Popisek: Andrej Babiš

Před volbami do Senátu přijala podporu majitele Agrofertu Andreje Babiše jen z důvodů financí. S hnutím ANO 2011 se přesto rozešla. Měli totiž rozdílné představy o kampani. „Babiš byl v té době na dovolené a dal najevo, že ho můj rozchod s hnutím mrzí, což projevil tím, že mi přislíbil na kampaň šest set tisíc korun. A dodržel slovo, což dnes není úplně běžné,“ sdělila Lorencová v rozhovoru pro Týden.cz.

Předvolebním tématem Lorencové bude OKD. Lze tedy hovořit o střetu s dalším bohatým mužem, majitelem Ostravsko karvinských dolů, Zdeňkem Bakalou. Babiš Lorencovou totiž nebude nijak omezovat.

„Babiš se zachoval jako chlap a ty peníze mně dal asi také jako odškodnění za to, že jsem se po třech měsících vyjednávání se svou kandidaturou opět ocitla na začátku,“ sdělila s tím, že finanční podporu potřebuje, jinak do voleb nemůže.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…