Přešlápl Facebook s cenzurou? Bude soud. Jde o Klausova právníka a kritiku Německa

06.02.2019 18:20

Zatímco kupříkladu někdejší šéf Vojenského výboru NATO generál Petr Pavel opakovaně varuje před zahraničními aktivitami Ruské federace, někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf má za to, že bychom se i více než 70 let po druhé světové válce měli mít na pozoru před Německem. Jenže když své varování vydal na sociální síti Facebook, jeho status byl smazán.

Přešlápl Facebook s cenzurou? Bude soud. Jde o Klausova právníka a kritiku Německa
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Hasenkopf

Někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf, který pracoval pro Václava Klause a s Milošem Zemanem vedl právní bitvu o to, zda se významně podílel na přípravě Klausovy hojně diskutované amnestie, znovu promlouvá.

Hasenkopf je toho názoru, že ani sedmdesát let po válce nenastala doba, kdy je možné Německu odpustit jeho válečné zločiny. To, co Němci předvedli ve dvou světových válkách, bychom podle právníka měli mít stále na paměti. Právě kvůli tomu, že Německo rozpoutalo hned dva válečné konflikty obřích rozměrů, mělo být po roce 1945 rozdrobeno na několik menších států, přibližně stejně velkých jako Rakousko.

„Němcům nemělo být nikdy umožněno sjednocení. Naopak, po válce měli být rozděleni na pět samostatných států velikosti Rakouska, prostě návrat před Bismarcka. Sjednocení jsou nebezpeční, protože dostávají chuť přizpůsobovat Evropu svému obrazu – a to když dělají, dělají to strojově a precizně. Chceme-li, aby Evropa nebyla německá, buď musí mít Německo v rámci Evropy protiváhu, nebo musí být rozdělené,“ napsal Hasenkopf.

Tento status však některý z pracovníků společnosti Facebook smazal. Právník proto sáhl k textu glosátora společenského dění Miroslava Macka, který status uchoval i navzdory smazání originálu.

Celé vyjádření naleznete zde.

Hasenkopf ho poté vydal znovu. „Doba na odpuštění zločinů holokaustu a druhé světové války stále nenastala. Je chyba, že nebyl realizován plán Winstona Churchilla na rozdělení Německa na pět samostatných států zhruba velikosti Rakouska. Pak by poválečná historie vypadala úplně jinak, třeba by ani nebyla studená válka. Sjednocené Německo bez protiváhy je pro Evropu nebezpečné, stejně jako by bylo nebezpečné Rusko bez protiváhy v USA,“ napsal právník.

Navíc oznámil, že vyráží do boje s Facebookem. „Můj včerejší post opět smazán, nyní probíhá tzv. přezkum, o který lze požádat, ale nelze k tomu cokoli říct. Pokud nedopadne, dodržím slovo, a budu fb žalovat u českého soudu. Tady zdaleka nejde jen o mne, tady je třeba ukázat, že to jde,“ zdůraznil.

A v diskusi pod svým příspěvkem se dočkal podpory. Několik uživatelů Hasenkopfovi napsalo, že mají stejnou zkušenost. Nepohodlné názory zkrátka ze sociální sítě občas mizejí. Hasenkopf podotkl, že čeští elfové možná pracují přímo pro Facebook.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…