Přestřelka v Událostech. Kalousek soptil na Haška, ten se jenom smál

08.08.2013 19:25

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek a sociální demokrat na stejné úrovni Michal Hašek se do sebe pustili v přímém přenosu hlavní zpravodajské relace České televize. Kalousek Haškovi vzkázal, že ČSSD používá předčasné volby pouze jako výmluvu pro servilitu k Miloši Zemanovi. Hašek mu zase vzkázal, že Kalouskova strana stále mění své názory.

Přestřelka v Událostech. Kalousek soptil na Haška, ten se jenom smál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politoval také jeho nástupce Jana Fischera. Z favorita prezidentské volby do role ministra Zemanovy vlády to je pád, glosoval.

ČSSD při sněmovním hlasování podpořila Rusnokovu vládu. Michal Hašek v televizi vysvětloval, že ČSSD chce předčasné volby, a hlasování pro Rusnokovu vládu bylo cestou, jak tohoto cíle dosáhnout.

Tím ovšem rozčílil Miroslava Kalouska, který s ním v Událostech vystupoval. „Já opravdu musím reagovat. Je únavné poslouchat od ČSSD tyto výmluvy na předčasné volby,“ vmetl Haškovi. TOP 09 je prý pro předčasné volby proto, že ve sněmovně není většina, kdežto ČSSD má prý předčasné volby pouze jako výmluvu pro to, že podpořila Rusnokovu vládu.

„ČSSD sen odevzdala Miloši Zemanovi, a my to akceptujeme, ale nenuťte mě tady poslouchat takovéhle výmluvy,“ rozčiloval se dál Kalousek.

„Ne, TOP 09 neustále měnila svůj názor. Slyšeli jsme už dříve, že TOP 09 podpoří předčasné volby, když nebude jmenována vláda paní Němcové. Pak jste otočili o 180 stupňů,“ tepal Hašek do Kalouska přes telemost. S celou ČSSD prý doufá, že nyní už TOP 09 neotočí a příští pátek předčasné volby skutečně podpoří.

„Stokrát jsem vysvětlil, že jednáme konzistentně,“ reagoval na jeho výtky znechuceně Kalousek. „Já myslím, že diváci si udělají obrázek sami,“ usmál se do kamery Hašek.


 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…