Přesun Sorosovy školy do Prahy: Andrej Babiš narazil na odpor v ANO

05.04.2017 13:10

Poslanec hnutí ANO Zdeněk Soukup nesouhlasí s přesunem Středoevropské univerzity z Budapešti do Prahy, ačkoliv se na toto téma kladně vyjádřil předseda hnutí Andrej Babiš. Vyplývá to z odpovědí poslance Soukupa na otázky, které mu v poslední době položili čtenáři na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Přesun Sorosovy školy do Prahy: Andrej Babiš narazil na odpor v ANO
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

„Vše nasvědčuje tomu, že pan Babiš se skutečně vyjádřil k přesunutí podvratných Sorosových struktur (školou se zdráhám to nazvat) do Prahy. V tom případě u mě ANO končí, stejně jako všechny ostatní parlamentní strany! ... Kdybych to na Vašem místě myslel opravdu vážně, tak by neexistovala síla, která by mě udržela v jedné straně s Teličkou, Jourovou, Zlatuškou, Pelikánem, Stropnickým... Napsal jste mi, že v politice by mělo zůstat pár slušných lidí. Ano. Ale co tedy pro to konkrétně uděláte?“ napsal čtenář.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE.

Soukup odpověděl, že panu Babišovi poslal vyjádření s nesouhlasným stanoviskem. „Na jednání klubu ANO příští úterý se bude zřejmě problém diskutovat. Na vaši otázku v poslední větě mohu odpovědět jenom to, že poslance vybíráte vy voliči. Budete mít příležitost už v říjnu. Ujišťuji Vás, že v našem klubu ANO je dost slušných lidí. Za neslušné nelze považovat ani ty, kteří mají ve věci Sorose jiný názor,“ uvedl Soukup.

Anketa

Chcete, aby se v ČR usídlila Sorosova Central European University?

3%
97%
hlasovalo: 13400 lidí

Jiný čtenář tvrdil, že do vedení ANO „byli zvoleni samí multikulturní fanatici – Stropnický, Telička, Vokřál“. „Vy jste svoji kandidaturu stáhl. Proč?“ zajímalo čtenáře. „Pokud vím, pánové Telička a Vokřál nepatří k užšímu vedení ANO. Pana Stropnického bych multikulturním fanatikem nenazval. Já jsem svou kandidaturu stáhnul proto, že jsem se o ni neucházel. Navrhla mě jedna z krajských organizací. Bylo to pro mě překvapení (připouštím, že příjemné). Nicméně moje domovská organizace nominovala jiného kandidáta. Situaci jsem vyhodnotil tak, že bez podpory své organizace do volby nepůjdu. Hlavní důvod je ještě jiný – netoužím po stranických funkcích,“ vysvětlil Soukup.

Dalšího čtenáře zaujala zpráva, že ministr vnitra Milan Chovanec údajně navrhuje přijímat muslimské cizince k české policii. „To myslíte vážně? Nevidíte v tom bezpečnostní problém? Podívejte se na západ, kde spousta muslimů dělá policajta,“ napsal čtenář. „Neslyšel jsem o tom, že by se nějaký muslimský policista zpronevěřil svým povinnostem. Zato u nás v ČR jsou známy případy jako Berdychův gang (...) Ono je to o rozumné míře. Nemyslím, že by pan Chovanec chtěl (a mohl) vyměnit dosavadní policisty za muslimy,“ reagoval Soukup.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…