Převlékači kabátů, zaútočil čtenář na poslance TOPky, který byl v ODS. A ten...

09.01.2014 11:06

Poslanec TOP 09 František Laudát odpověděl čtenáři ParlamentníchListů na otázku, proč „převlékl kabát“ a z ODS odešel do TOP 09. Laudát v odpovědi zdůraznil, že se o nápravu ODS snažil od roku 2003 a že to byla právě ona, která vyměnila kabát. Do TOP 09 odešel hned v jejím počátku, kdy nebyl zaručen její úspěch, a to proto, že chtěl pomoci dobré věci.

Převlékači kabátů, zaútočil čtenář na poslance TOPky, který byl v ODS. A ten...
Foto: laudat
Popisek: František Laudát

František Laudát píše, že jeho důvody k odchodu z ODS jsou dostatečně známé, přesto se rozhodl zopakovat fakta. „Do ODS jsem vstoupil při jejím založení v roce 1991, odešel jsem koncem června 2009 poté, co jsem vyčerpal všechny možnosti, aby ODS napravila prokázané manipulace s členskou základnou a dala přednost těm, co uvrhli následně ODS do současné krize,“ píše poslanec TOP 09.

Boj o nápravu ODS Laudát podle svých slov vedl  asi od roku 2003 do roku 2008. „Poté, co se i nejvyšší vedení aktivně postavilo za pana Jančíka, smíchovského starostu, jsem odešel,“ popsal Laudát onu pověstnou poslední kapku.

Pak popisuje své konzistentní chování, kdy také ODS nabídl svůj mandát poslance. „Po dohodě jsem zůstal až do konce období členem jejich klubu, choval jsem se definovaně a předvídavě, na rozdíl od řady jiných členů ODS,“ zdůraznil Laudát.

Celá odpověď Františka Laudáta ZDE:

Kabát převlékla ODS

František Laudát také upozornil na to, že projekt TOP 09 sledoval zcela od začátku bez jistoty, že bude úspěšný. „Od píky jsem se začal účastnit zakládání TOP 09 v Praze v době, kdy vůbec nebyla zaručena úspěšnost projektu. Takže to s přebíháním nemělo nic společného,“ tvrdí poslanec.

„Takže shrnuto, od svého mládí vyznávám stále stejné hodnoty, jen ODS se posunula někam jinam. Takže se oproti devadesátým rokům převlékla kabát ODS, nikoli já. Osobně se považuji za hodně tolerantního politika, ale mám své jasné mantinely, které jsou pro mě hraniční. ODS v druhé polovině minulé dekády tuto hranici překročila. Proto už to nebyla strana pro mě,“ napsal Laudát s tím, že ví, že pražští politici spojení s kmotry ho nenávidí. Ale to prý není jeho problém.



 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…