Převracení aut? Daniel Herman čtenáři PL okomentoval metody u nás drženého ruského disidenta

28.09.2016 10:57

Jak je možné, že u nás neplatí zákony pro všechny stejně? Kdy budou církve podporovat charitu i finančně? Souhlasíte s uměním ruského umělce Olega Vorotnikova? Na tyto i další otázky, které se nashromáždily na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz, v poslední době odpověděl ministr kultury Daniel Herman.

Převracení aut? Daniel Herman čtenáři PL okomentoval metody u nás drženého ruského disidenta
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Jeden ze čtenářů se domnívá, „že politici kašlou na zákony a soudy“. „ČSSD neplatí své dluhy, prezident se nechce omlouvat, Stupčuk se vykoupil, ostatní odsouzení jsou dál v politice, jiní kandidují... Jak je možné, že tu zákony neplatí pro všechny stejně?“ zajímalo čtenáře. Herman odpověděl, že zákony platí pro všechny stejně. „Pokud je někdo porušuje, musí být v souladu s právním řádem sankcionován. O tom rozhodují nezávislé soudy. Úcta k zákonům by měla být na předním místě výbavou politiků. Pokud tomu tak není, pak je v rukou voličů, aby to dali najevo,“ reagoval Herman.

Celé znění otázek a odpovědí je ZDE

Jiného čtenáře zase zajímalo, zda někdy dojde k tomu, že budou církve podporovat charitu finančně, a ne jen po stránce ideologické? Podle Hermana se to ale děje už dnes. „Na konkrétní čísla se však musíte zeptat příslušné církve, jejíž podpora vás zajímá. Takové údaje ministerstvo kultury neeviduje,“ vysvětlil.

Pavel Zelda si také všiml toho, že prezident Zeman prohlásil, že se nepodřídí soudnímu rozhodnutí. „Tím zpochybnil právo v naší zemi. Nejedná se o velezradu?“ ptal se Zelda. „O tom, jestli byl, nebo nebyl porušen právní řád, nerozhodují v demokratické zemi politici, ale nezávislé soudy,“ reagoval ministr.

Další dotaz směřoval k ruskému umělci Olegu Vorotnikovi. „Čím se v Rusku proslavil tento ‚umělec‘ a za co je stíhaný? Převracel tam auta na střechu? S tímto uměním souhlasíte i vy, nebo jen mladý Stropnický?“ zajímalo čtenáře. „Pokud jsem měl možnost se s výrazovými prostředky pana Vorotnikova seznámit, preferuji jiné druhy přístupu k umělecké tvorbě,“ odpověděl Daniel Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…