Převratné svědectví v kauze Nagyová. Žalobci prý mají nové důkazy

28.04.2014 7:08

Žalobci v kauze Nagyová získali tři důkazy proti exředitelce Nečasova kabinetu a bývalým šéfům vojenské rozvědky. Nová svědectví je usvědčují ze špiclování tehdejší manželky premiéra Radky Nečasové. Nečekaný důkaz dodal vysoce postavený důstojník tajné služby. Píše to MF Dnes.

Převratné svědectví v kauze Nagyová. Žalobci prý mají nové důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Anketa

Co říkáte způsobu, jakým média informují o Janě Nagyové?

hlasovalo: 14232 lidí

Pověřený šéf armádní rozvědky, brigádní generál Rostislav Pilc olomouckým žalobcům ve své výpovědi potvrdil, že Ondrej Páleník a Milan Kovanda, kteří vedli vojenskou kontrarozvědku, tuto agenturu zneužili.

Druhým důkazem je fakt, že akci Darwin neschválilo Ministerstvo obrany, což je vážné porušení předpisů. Tehdejší ministr Alexandr Vondra o ničem nevěděl. Tedy akce prý nebyla nic jiného než špiclování Radky Nečasové.

To podle MF Dnes potvrzuje i třetí argument, tedy odborné stanovisko útvaru, který se na sledování lidí specializuje. Podle něj Páleník a Kovanda tvrdí, že chtěli zjistit, zda rodinu expremiéra Petra Nečase někdo neohrožuje. Po studiu záznamů se ale specialisté přiklonili k názoru, že taková akce by vypadala jinak.

Jana Nagyová-Nečasová s Páleníkem a Kovandou tak čelí obvinění ze zneužití pravomoci. Důkazy potvrzují slova vrchního žalobce Ivo Ištvana, který MF Dnes potvrdil, že první část kauzy Nagyová jde do závěrečné fáze. Státní zástupce vedoucí případ bývalé tajemnice premiéra a bývalých šéfů vojenských agentů již chystá obžalobu. Případ Nagyová před necelým rokem odstartoval pád vlády Petra Nečase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…