Prezident považuje nárůst platů poslanců o 14 procent za nenažranost

01.12.2014 11:20

Pokud zákonodárci schválí růst platů ústavních činitelů o 14 procent, prezident bude novelu vetovat. Návrh považuje za nenažranost. O Zemanově postoji k zákonu, který má řešit platy ústavních činitelů, informovala Česká televize.

Prezident považuje nárůst platů poslanců o 14 procent za nenažranost
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman při rozhovoru s českými novináři, kterým nabízel "otrávená" jablka

K platům ústavních činitelů, respektive k jejich růstu, se vyjádřil prezident Miloš Zeman. Pokud zákonodárci schválí růst platů o 14 procent, prezident bude novelu vetovat. Návrh považuje za nenažranost.

Vláda původně předpokládala, že platy politiků vzrostou jen o procento. Když ale bylo jasné, že s tím bude ve sněmovně problém, přišel premiér s „ústupovou variantou“ přidat poslancům, senátorům i ministrům 3,5 procenta, stejně jako učitelům, úředníkům a jiným státním zaměstnancům.

Jenže jak premiér Sobotka odjel do Spojených států, strany ve sněmovně se hladce dohodly, že si politici přidají přes 14 procent. S tím Bohuslav Sobotka nesouhlasí. O tom, jak nynější debaty dopadnou a jaký bude skutečný nárůst platů, zatím není jasno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…