Prezident Zeman: K útoku v Tunisku nemuselo dojít, kdyby...

26.06.2015 16:00

Pátek 26. června je opravdu černým dnem, a to kvůli hned třem teroristickým útokům na různých místech světa. K terorismu se tak znovu vyjádřil i prezident Miloš Zeman v závěru své návštěvy v kraji Vysočina. To, jak se s teroristickým Islámským státem bojuje teď, podle hlavy státu rozhodně nestačí.

Prezident Zeman: K útoku v Tunisku nemuselo dojít, kdyby...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Telči

„Islámský stát je rakovina a rakovina může metastázovat. Nyní proniká do Tuniska,“ upozornil prezident s tím, že Tunisko či Maroko jsou dosud považovány za relativně stabilní státy. „Můj názor, který vyjádřím na půdě OSN, je tento: Nemyslete si, že tento nádor snadno vyříznete. Nevyříznete,“ konstatoval prezident.

Podle jeho názoru rozhodně nestačí, když se politici chytí za ruce a ujdou pár metrů, jak se stalo po útoku na Charlie Hebdo. Co je třeba dělat? Útočit na výcvikové tábory Islámského státu. Prezident tak na závěrečné tiskové konferenci po návštěvě kraje Vysočiny zopakoval slova, která z jeho úst zazněla už na počátku tohoto roku. „Kdyby se to opravdu dělo, tak k tomu útoku v Tunisku dnes nemuselo dojít,“ zdůraznil prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…