Prezident Zeman bude v Moskvě jednat s Putinem, uctí památku padlých

09.05.2015 6:56

Český prezident Miloš Zeman se dnes v podvečer v moskevském Kremlu setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který je hostitelem oslav 70. výročí vítězství sovětské armády nad nacistickým Německem. Schůzka má být podle kremelských zdrojů asi hodinová, Zeman na ní chce projednat hlavně problémy hospodářské spolupráce s důrazem na nesplacené české pohledávky v Rusku.

Prezident Zeman bude v Moskvě jednat s Putinem, uctí památku padlých
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil Brandýs nad Labem

Dopoledne se Zeman v Moskvě pokloní památce sovětských vojáků, kteří padli ve druhé světové válce, a položí věnec ke hrobu neznámého vojáka u kremelské zdi v centru města. Přehlídky na sousedním Rudém náměstí, největší v ruských dějinách, se ale český prezident nezúčastní. V době slavnostního armádního defilé bude v Kremlu besedovat se slovenským premiérem Robertem Ficem. Projednat chtějí zejména společné infrastrukturní projekty.

Zeman se má v Moskvě setkat i s makedonským prezidentem Ďorďe Ivanovem, vyloučena podle mluvčího Jiřího Ovčáčka nejsou ani další bilaterální jednání.

Večer prezident odcestuje zpět do Prahy. Návštěva, původně třídenní, byla zkrácena na dva dny po sporech ohledně případné Zemanovy účasti na vojenské přehlídce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…