Prezident Zeman dnes přijme na Hradě nové velvyslance

23.08.2016 6:18

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě přijme nového řeckého velvyslance. Pověřovací listiny mu také předají velvyslanci Tádžikistánu, Gambie, Seychel a Srí Lanky. ČTK o tom informoval mluvčí Zemana Jiří Ovčáček.

Prezident Zeman dnes přijme na Hradě nové velvyslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Novým velvyslancem Helénské republiky, tedy Řecka, bude v Praze Efthymios Efthymiadis. Jeho přijetí na Hradě bude mít pikantní nádech. Kvůli výrokům Zemana týkajících se Řecka a jeho dluhů totiž loni Řecko dočasně povolalo zpět do Athén Efthymiadisova předchůdce Panajotise Sarrise. Podobný krok je mezi spojenci v Evropské unii a NATO netradiční. Řekové reagovali mimo jiné na Zemanův názor, že Česká republika může vstoupit do eurozóny, až se vyřeší účast Řecka v tomto uskupení.

Dále se dnes český prezident setká s Malikšem Nematovem, tádžickým velvyslancem, který bude sídlit v Berlíně. Popovídat si spolu budou moct třeba o předloňské návštěvě Zemana v Tádžikistánu.

Pověřovací listiny mu předá i Teneng Mba Jaitehová, velvyslankyně Gambijské islámské republiky, a Thomas Selby Pillayse, velvyslanec Seychelské republiky. Oba budou zájmy svých zemí v Česku řešit ze sídla v Bruselu.

Jako poslední dnes na Hrad přijede Prijaní Vidžesekeraová, velvyslankyně Srílanské demokratické socialistické republiky. Velvyslankyně bude sídlit ve Vídni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…