Prezident Zeman dnes zahájí státní návštěvu Vietnamu. V sobotu se vrátí do Česka

06.06.2017 6:37

Prezident Miloš Zeman dnes zahájí státní návštěvu Vietnamu. Do jedné z posledních komunistických zemí světa přiletí dopoledne (brzy ráno středoevropského letního času). V programu má dnes účast na česko-vietnamském obchodním fóru a setkání s krajany a s Vietnamci, kteří studovali či pracovali v České republice, píše ČTK.

Prezident Zeman dnes zahájí státní návštěvu Vietnamu. V sobotu se vrátí do Česka
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zemana doprovází asi šedesátičlenná podnikatelská delegace Svazu průmyslu a dopravy ČR, zástupci dalších firem by se měli přidat v Hanoji. Kromě semináře v hlavním městě Vietnamu plánují uspořádat také setkání s vietnamskými kolegy v Ho Či Minově Městě. Během prezidentské cesty plánuje několik českých firem podepsat s vietnamskými společnostmi dohody o spolupráci. V podnikatelské misi jsou zastoupeny firmy z různých oblastí včetně výrobních, informačních a komunikačních technologií, energetiky, strojírenství nebo dopravy.

Ve středu se Zeman setká s vietnamským prezidentem Tran Dai Quangem a dalšími místními politiky. Ve Vietnamu český prezident zůstane do čtvrtka, kdy odletí do kazašské Astany na zahájení mezinárodní výstavy Expo 2017. Zpět do ČR přiletí v sobotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …