Prezident Zeman dostal vakcínu proti covidu, v nemocnici zůstane dva dny

20.01.2021 19:38

Prezident Miloš Zeman dostal dnes odpoledne v Ústřední vojenské nemocnici v Praze vakcínu proti koronaviru. V tiskové zprávě o tom informoval jeho mluvčí Jiří Ovčáček. ČTK později sdělil, že očkování se odehrálo zcela standardně a bez komplikací. Zeman byl očkován látkou od firem Pfizer a BioNTech. Prezident v nemocnici zůstane následující dva dny kvůli plánované preventivní zdravotní prohlídce.

Prezident Zeman dostal vakcínu proti covidu, v nemocnici zůstane dva dny
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Šestasedmdesátiletý Zeman patří mezi zastánce očkování a opakovaně lidi vyzval, aby ho absolvovali. Považuje to za jedinou možnost, jak pandemii koronaviru porazit. Původně chtěl počkat na jednodávkovou vakcínu, nakonec se ale na radu svého okolí rozhodl nechat očkovat již nyní. Nepřál si ale přítomnost televizních kamer. Do nemocnice Zeman přijel kolem 15.00.

Z předních českých politiků se již nechali očkovat premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Příkladem pro lidi jdou i představitelé dalších států, očkovat se nechala třeba britská královna Alžběta II. s manželem, norský královský pár Harald a Sonja, dánská královna Margrethe II., izraelský premiér Benjamin Netanjahu nebo slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Vakcinaci podstoupil i nastupující americký prezident Joe Biden.

Zeman v nemocnici podle Ovčáčka v následujících dvou dnech absolvuje také plánovanou komplexní preventivní lékařskou prohlídku, zůstane v ní proto i přes noc. Již dříve Zeman avizoval, že absolvuje například počítačovou tomografii a magnetickou rezonanci. Ve vojenské nemocnici byl v posledních letech několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Vojenští lékaři mu také například vyšetřili sluch. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií dolních končetin a cukrovkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…