Prezident Zeman je nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem

11.04.2014 11:57

Prezident Miloš Zeman je po více než roce svého působení v čele státu mezi nejdůvěryhodnějšími ústavními činiteli. Druhým nejlépe hodnoceným nejvyšším ústavním činitelem je stejně jako v květnu minulého roku předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Premiér Sobotka skončil třetí. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP.

Prezident Zeman je nejdůvěryhodnějším ústavním činitelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Z dubnového průzkum SANEP vyplývá, že se prezident Zeman těší v souhrnu důvěře 54,3 procenta domácí populace. O prvenství ho nepřipravil ani pokles 5 procentních bodů oproti loňskému roku.

Předsedovi Ústavního soudu Pavlu Rychetskému aktuálně důvěřuje 53,7 procenta veřejnosti, což je o skoro čtyři procenta méně než loni.

Celý průzkum ZDE

Třetí příčku na pomyslném žebříčku důvěryhodnosti nejvyšších ústavních činitelů obsadil premiér Bohuslav Sobotka, který získal 41,2 procenta kladných hlasů dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace.

Z pětice hodnocených nejvyšších ústavních činitelů se na čtvrtém místě umístil předseda Senátu Milan Štěch. Nejméně důvěryhodným ústavním činitelem se aktuálně stává předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…