Prezident Zeman je opět v nemocnici. Pár dní tam nejspíš zůstane

30.10.2013 21:18

Prezident Miloš Zeman je znovu v motolské nemocnici. Podle šéfa lékařského konzilia, ministra zdravotnictví Martina Holcáta, má hlava státu po pádu krev v koleni. Lékaři mu doporučili zrušit plánované zahraniční cesty a strávit pár dní na lůžku.

Prezident Zeman je opět v nemocnici. Pár dní tam nejspíš zůstane
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Miloš Zeman v Chomutově

Podle ministra zdravotnictví Zeman možná v Motole zůstane až do čtvrtka. "Uděláme mu ještě neurologické přešetření," řekl Holcát. Zeman byl ve středu odpoledne na prezidentském zámku v Lánech. Když tam dorazilo lékařské konzilium, byl Zeman kvůli bolesti v koleni pod vlivem tišících prostředků. "Vypadal dobře, komunikoval, akorát byl kvůli lékům spavější," řekl ČTK Holcát.

Problémy nesouvisejí s cukrovkou

Zemanovy aktuální problémy podle něj nesouvisejí s cukrovkou, kterou prezident trpí. Nejsou spojeny ani s popíjením alkoholu, který konzilium hlavě státu zakázalo. Diabetikům se ale podobná zranění hůře hojí, podotkl ministr zdravotnictví. Kvůli riziku trombózy Zeman dostává slabší léky na ředění krve.

Poté, co bude propuštěn do domácího ošetřování, by měl prezident zůstat pár dní v klidu a příliš se nehýbat. Později asi bude nějakou dobu chodit o berlích. "Řídit zemi ale může i na vozíčku," dodal Holcát.

Spolupracovníci se Zemana snaží mírnit v práci

Podle ministra zdravotnictví chce skupina lékařů využít Zemanův pobyt v nemocnici k řadě dalších vyšetření. Hlava státu se totiž lékařským zařízením spíše vyhýbá. Zeman by měl absolvovat interní a neurologické vyšetření. Lékaři chtějí také zkontrolovat celkový stav prezidenta.

Podle informací ČTK se prezidentovi nejbližší spolupracovníci snaží program hlavy státu poněkud brzdit. Kvůli odpočinku například o den zkrátili program jeho předvolební návštěvy Ústeckého kraje, kam Zeman vyjel krátce po návratu z pracovní cesty na Ukrajinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…