Prezident Zeman na Hradě jmenuje 31 nových soudkyň a soudců

10.11.2015 6:06

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenuje 31 nových soudkyň a soudců. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO) při jejich nominaci zohlednil dlouhodobou přetíženost některých soudů. Posily by měly zamířit hlavně na okresní soudy v působnosti krajských soudů v Brně, Ostravě a Ústí nad Labem. Jednoho nového kolegy by se měli dočkat také soudci Nejvyššího správního soudu.

Prezident Zeman na Hradě jmenuje 31 nových soudkyň a soudců
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman na náměstí v Lanškrouně

Zeman soudce jmenoval naposledy v březnu. Aktuálně vybraní adepti by měli nahradit ty, kteří v rámci takzvané přirozené obměny skončili či postupně skončí ve funkci do konce listopadu.

Nováčci byli k soudům doposud přidělováni na základě takzvané systemizace, jež vychází z počtu věcí, které se k jednotlivým soudům dostanou. Nyní se do jejich přidělení promítlo i to, které soudy se potýkají se značným množstvím nedodělků.

Po sedmi nových soudcích by mělo zamířit do obvodů Krajského soudu v Ostravě a Brně, šest nováčků pod ústecký krajský soud, po čtyřech pod středočeský a královéhradecký krajský soud a po jednom pod krajské soudy v Plzni a Českých Budějovicích. Jedenatřicátým kandidátem je pak pětatřicetiletý Pavel Molek, který působí jako asistent u Ústavního soudu, odkud by měl jako soudce přejít k Nejvyššímu soudu správnímu. Tam už v minulosti pracoval rovněž jako asistent.

 

 

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…