Prezident Zeman navštíví jižní Moravu, program zatím není známý

14.11.2014 14:45

Prezidentská kancelář připravuje návštěvu Miloše Zemana na jižní Moravě. ČTK to dnes řekl bez dalších podrobností mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Program třídenní návštěvy není známý, ale již se ví, že 1. prosince navštíví Blansko. Novinářům to dnes řekl starosta města Ivo Polák. Zeman postupně objíždí kraje. Tento týden pobýval tři dny v Moravskoslezském kraji. Na jižní Moravu zavítal naposledy loni v září. Jeho program se odehrával především v Brně, Znojmě, Vyškově, Hodoníně a Kyjově.

Prezident Zeman navštíví jižní Moravu, program zatím není známý
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezidenta si přišlo v Kopřivnici poslechnout asi tři sta lidí

„Na Blansko a Blanensko se tehdy z důvodu nedostatku času nedostalo. Prezidentská kancelář proto nyní sama projevila zájem o to, abychom pomohli s návštěvou pana prezidenta," uvedl Polák.

Zeman by měl podle jeho informací 1. prosince navštívit nejprve Černou Horu na Blanensku, kde je historický pivovar, a odpoledne se pak s doprovodem přesune do Blanska.

V něm by si chtěl podle Poláka prohlédnout areál společnosti ČKD Blansko, která je výrobcem vodních turbín a elektráren. Pak by chtěl zamířit do některé z dalších místních firem, uvedl starosta. V plánu je i setkání s občany. Naposledy navštívil Blansko prezident Václav Klaus, a to v letech 2004 a 2005. Jeho druhá návštěva byla spojena se stým výročím povýšení Blanska na město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…