Prezident Zeman pomohl Klokánkům, teď může pomoci ČSSD, naznačuje se smíchem Foldyna

11.04.2016 18:28

Zuzana Bubílková v pondělní Kauze dne zpovídala poslance sociální demokracie Jaroslava Foldynu. Konstatoval, že ČSSD teď po finanční stránce připomíná loď, do které teče. Je třeba stát u pump a vodu z lodi odčerpat. Možná by se na tomto odčerpávání mohl podílet i současný prezident Miloš Zeman.

Prezident Zeman pomohl Klokánkům, teď může pomoci ČSSD, naznačuje se smíchem Foldyna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

V úvodu pořadu přislíbil, že pomůže straně se splacením dluhu vůči bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi. Vzhledem k tomu, že smlouvu s ním podepsal Miloš Zeman coby předseda ČSSD, teoreticky by se na darech pro ČSSD mohl podílet i on. „Možná, že bychom se vedle Klokánků mohli přihlásit o ty peníze,“ poznamenal host se smíchem. Ale je to jen pokus o vtip, ve skutečnosti k tomu nedojde.

Miloš Zeman v pozici předsedy ČSSD podepsal smlouvu s advokátem Zdeňkem Altnerem, ale zřejmě ji příliš nečetl. Dnešní prezident asi věřil Ivo Svobodovi, že smlouva, kterou dostal na stůl, je v pořádku.

„Takže je na tom podobně jako pan Vondra, který podepsal smlouvu na ProMoPro?“ ptala se obratem moderátorka. A znovu došlo na smích. Lze to prý tak chápat.

„V tuto chvíli teče do lodi, takže jsme u pump a pumpujeme. Až ve druhém kroku budeme řešit, co dál,“ doplnil. Sociální demokraté budou muset zhodnotit, kdo za nárůst dluhu nese nejvyšší odpovědnost. Foldyna považuje za chybu objednání obřích kampaní z časů Jiřího Paroubka. „Bylo to zbytečné. Bruslili jsme na náměstích a já jsem byl proti tomu,“ shrnul zákonodárce.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Stávající poslanci by měli pomoci straně víc, než se očekávalo, ale jinak nebude objem peněz odpovídat příštímu umístění na kandidátní listině v dalších volbách. Znovu však zopakoval, že sociální demokracie bude muset najít viníka. „Padni komu padni,“ zdůraznil ústecký politik. Platí to prý i v případě, že by odhalený viník pocházel z týmu Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…