Prezident Zeman povýšil policejního prezidenta i šéfa Vězeňské služby

28.10.2014 14:19

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě povýšil policejního prezidenta Tomáše Tuhého do hodnosti brigádního generála. Stejnou hodnost u příležitosti Dne vzniku samostatného Československa získal generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek a náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru František Zadina. Povýšení do druhé nejvyšší armádní hodnosti generálporučíka se dočkal i první zástupce náčelníka Generálního štábu Armády ČR Josef Bečvář.

Prezident Zeman povýšil policejního prezidenta i šéfa Vězeňské služby
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman s ministrem Janem Mládkem při státní návštěvě Číny

Tuhý u policie pracuje 24 let a doposud měl hodnost plukovníka. Policejním prezidentem se stal letos v dubnu. Od stejného měsíce vede Vězeňskou službu Ondrášek, který předtím od roku 2009 vedl věznici v Rapoticích na Třebíčsku. Zadina působí u hasičů 27 let a náměstkem generálního ředitele je od roku 2008. Šestapadesátiletý Bečvář byl povýšen za podíl na reformě české armády a práci na její další transformaci. Bývalý vojenský přidělenec ve Francii je druhým mužem české armády od letošního srpna.

Prezident povyšuje vojáky, policisty a hasiče do generálských hodností dvakrát ročně, a to 8. května u příležitosti Dne vítězství a 28. října na Den vzniku samostatného Československa. Dnešního jmenovacího ceremoniálu se zúčastnili například ministr obrany Martin Stropnický (ANO), ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a náčelník generálního štábu Petr Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…