Prezident Zeman přijme na Hradě čtyři nové velvyslance

15.03.2017 6:18

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě převezme pověřovací listiny od nových velvyslanců Izraele, Francie, Ukrajiny a Mongolska. ČTK o tom informoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Předáním listin hlavě státu se ambasadoři mohou oficiálně ujmout své funkce.

Prezident Zeman přijme na Hradě čtyři nové velvyslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman oznámil svou opětovnou prezidentskou kandidaturu

Novým izraelským velvyslancem v ČR bude Daniel Meron, který v diplomatických službách pracuje od roku 1987. Ve funkci vystřídal Garyho Korena, který v Česku působil od roku 2013 a velvyslanectví opustil letos v lednu.

Francouzským ambasadorem se stane Roland Galharague. Nahradil Charlese Malinase, který úřad zastával pouze několik měsíců od loňského srpna. Server Mondafrique uvedl, že výměna velvyslanců souvisela se skandálem s udělováním francouzských víz stovkám nedostatečně prověřených občanů Středoafrické republiky, kde byl Malinas velvyslancem před svým pražským působením.

Ukrajinskou ambasádu povede Jevhen Perebyjnis, již dřív v Praze působil v nižších pozicích. Velvyslanectví vedl do loňského srpna Borys Zajčuk, kdy ho odvolal ukrajinský prezident Petro Porošenko. Zajčuk o uvolnění požádal loni v březnu krátce poté, co se v českém tisku objevilo, že ukrajinské velvyslanectví v Praze usilovalo o propuštění Libanonce Alího Fajáda z vazby v Praze a že Zajčuk byl ochoten uhradit kauci za tohoto bývalého poradce svrženého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče.

Poslední na Pražský hrad odpoledne přijede mongolský velvyslanec Njamá Naranbat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…