Prezident Zeman příznivcům oznámí, zda bude znovu kandidovat

09.03.2017 6:34

Prezident Miloš Zeman na dnešním setkání se svými příznivci oznámí, zda bude obhajovat prezidentský mandát. Zemanovi kandidaturu na konci ledna doporučili jeho nejbližší spolupracovníci. Očekává se, že jejich doporučení vyslyší a do prezidentské volby se přihlásí. Oficiální stanovisko chce veřejnosti oznámit až na páteční tiskové konferenci.

Prezident Zeman příznivcům oznámí, zda bude znovu kandidovat
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman. S květinou vlevo karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová

Zeman své podporovatele zve na Pražský hrad každoročně, aby s nimi oslavil výročí prezidentské inaugurace z 8. března 2013. Letošního setkání by se mělo podle zástupců Hradu zúčastnit asi 900 hostů. Ve Španělském sále pro ně bude přichystán koncert vážné hudby, následovat bude pohoštění. Své rozhodnutí by měl Zeman oznámit během krátkého proslovu na začátku akce.

O dalších prezidentských kandidátech zatím není jasno. Zájem ucházet se o úřad hlavy státu dosud oficiálně oznámili podnikatel a textař Michal Horáček, podnikatel Igor Sládek a lékař a aktivista Marek Hilšer. Další tak teprve chtějí učinit, část čeká na Zemanovo rozhodnutí. Jako o možných vyzyvatelích se mluví třeba o končícím šéfovi Akademie věd Jiřím Drahošovi, ministrovi obrany Martinu Stropnickém (ANO) nebo bývalém velvyslanci v USA či Rusku Petru Kolářovi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…