Prezident Zeman pro PL naznačil, kdo by měl vést ČSSD. A ozval se Michal Hašek s varováním

03.12.2017 19:44

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz naznačil, že by pro stranu ČSSD bylo možná dobře, kdyby se na jejím obrozeném vedení podíleli ti, kteří po volbách v roce 2013 schválili výzvu k odstoupení Bohuslava Sobotky z postu předsedy. Jedním z těchto lidí byl i bývalý hejtman a člen předsednictva sociální demokracie Michal Hašek, který svou reakci na tato Zemanova slova zveřejnil na svém Facebooku.

Prezident Zeman pro PL naznačil, kdo by měl vést ČSSD. A ozval se Michal Hašek s varováním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Domovská jihomoravská krajská konference ČSSD nedávno Sobotku vyzvala k tomu, aby poslanecký mandát složil kvůli volebnímu debaklu, za který je jako předseda zodpovědný. Stejnou výzvu obdrželo i vedení sociální demokracie.

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz tuto výzvu označil za „statečnost po válce“. Podle jeho názoru mohla ČSSD dosáhnout v letošních volbách až k výsledku 20 procent, kdyby učinila jistá rozhodnutí už daleko v minulosti. „Kdyby Bohuslav Sobotka opravdu podal demisi, jak tehdy oznámil, tak by sociální demokracie měla 10 procent. Kdyby předsednictvo sociální demokracie v poměru 20 ku 13 dodrželo svoje doporučení, aby Sobotka rezignoval na funkci předsedy, tak by ČSSD měla minimálně 20 procent. Myslím si, že těch 20 členů předsednictva, kteří se zachovali tak, že podpořili tuto výzvu, by mohli být základem nově obrozeného vedení ČSSD,“ narážel Zeman na dění v roce 2013, kdy sociální demokracie jen těsně vyhrála volby před hnutím ANO a předsednictvo strany dvaceti hlasy proti třinácti schválilo výzvu k odstoupení předsedy. Sobotka to ale odmítl.

Že by teď měli ale ČSSD zachraňovat právě někteří ze zmíněných dvaceti členů předsednictva sociální demokracie z října 2013, si neumí představit bývalý hejtman Michal Hašek. „Já jsem na rozdíl od Zemana poučen historií, a proto si to neumím představit. Dřívější členové předsednictva ČSSD tehdy hráli minimálně na obě strany,“ napsal Hašek v reakci na svém facebookovém účtu.

„Sám Zeman přece říká, že člověk může udělat chybu, ale jen blbec chybu opakuje,“ dodal na závěr Hašek s tím, že on za toho blbce být rozhodně už nechce a některým z těch dvaceti členů vzkázal, že kdo zradil jednou, zradí pokaždé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …