Prezident Zeman se při návštěvě Vysočiny znovu obul do Evropské unie

28.06.2017 13:58

Prezident Miloš Zeman dnes při zahájení návštěvy Kraje Vysočina slíbil, že omezí nevybíravé verbální projevy vůči jiným politikům. Na setkání s krajskými zastupiteli také řekl, že EU chybí silné vedení respektovaných politiků vzbuzujících důvěru a koncepční politika. Zeman nedávno hrubě napadl premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), jehož kritizoval za nedodržení koaliční smlouvy, připomíná ČTK.

Prezident Zeman se při návštěvě Vysočiny znovu obul do Evropské unie
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman během projevu na oslavě narozenin kancléře Vratislava Mynáře

„Pokud nebudeme dodržovat smlouvy, stane se z politiky chaos. Nemohu slíbit úplně bobříka mlčení, ale omezím své verbální projevy a nebudu označovat některé politické antitalenty živočišnými termíny,“ slíbil Zeman reagující na prosbu krajského zastupitele Milana Plodíka (KSČM). Ten prezidentovi oznámil, že když pro něj sbírá podpisy pro prezidentskou volbu, lidé s nelibostí reagují na některá Zemanova prohlášení.

„Chtěl bych poprosit, jestli byste si mohl po zbytek funkčního období uložit bobříka mlčení v nevhodných slovech,“ požádal tedy Plodík.

V další diskusi se prezident soustředil na Evropskou unii. Prohlásil, že EU chybí kromě koncepční politiky i silné vedení respektovaných politiků vzbuzujících důvěru. „Evropská unie se musí zbavit záplavy technických směrnic a místo toho přijímat dlouhodobá koncepční opatření,“ řekl Zeman. Klasickým příkladem je podle něj ochrana vnějších hranic, pro kterou se téměř nic nedělá.

Setkáním s vedením kraje, zastupiteli a starosty obcí dnes prezident na krajském úřadě v Jihlavě zahájil třídenní návštěvu Kraje Vysočina. Podle Ivany Šteklové z kanceláře hejtmana se ze setkání s prezidentem předem omluvila přibližně desítka zastupitelů napříč politickým spektrem, a to převážně kvůli dovoleným. Do dnešního rána se v okolí krajského úřadu objevilo na chodníku a sloupech veřejného osvětlení několik nasprejovaných růžových trenýrek.

Zeman se dnes ve Smrčné na Jihlavsku ještě potká s autory Včelí naučné stezky. První den návštěvy pak zakončí setkáním s vedením a občany Třeště na Jihlavsku. V dalších dnech zavítá prezident do jaderné elektrárny v Dukovanech, bude besedovat s lidmi v Humpolci na Pelhřimovsku a v Heřmanově na Žďársku.

Návštěvou Vysočiny Zeman zakončí čtvrté kolo svých cest po regionech České republiky. Poté ho čeká zhruba dvoutýdenní dovolená. Zeman by ji měl částečně trávit ve své chalupě v Novém Veselí a částečně na zámku v Lánech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…