Prezident Zeman se zúčastní zahájení činnosti Bank of China v Česku

31.08.2015 6:49

V Česku začíná působit Bank of China, jedna z největších státem vlastněných bank v Číně. U příležitosti otevření pobočky se dnes ve Španělském sále Pražského hradu uskuteční setkání, kterého se zúčastní vedení čínské banky i prezident Miloš Zeman.

Prezident Zeman se zúčastní zahájení činnosti Bank of China v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se setkal s vedoucími zastupitelských úřadů České republiky v zahraničí

O otevření pobočky Bank of China v tuzemsku informoval Hrad už loni na podzim, při Zemanově návštěvě Číny. Český prezident tehdy řekl, že to považuje za úspěch, protože čínští investoři podle něj samozřejmě potřebují určité finanční krytí od své domácí banky.

Hned v úterý odlétá Zeman na další návštěvu Číny, kde se zúčastní oslav 70. výročí konce druhé světové války v Tichomoří, s čínskými partnery bude ale jednat i o ekonomické spolupráci.

Bank of China (BoC), která vznikla v roce 1912, ve střední a východní Evropě dosud působí prostřednictvím své pobočky v Budapešti. O vstup na český trh má zájem také jedna z největších čínských bank China Construction Bank (CCB). CCB, která vznikla v roce 1954, patří v Číně mezi tzv. velkou čtyřku největších bank. Na konci prvního pololetí 2013 její tržní kapitalizace dosáhla 176,7 miliardy amerických dolarů, což ji řadilo mezi pět největších bank na světě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…