Prezident Zeman trpí chronickým nedostatkem lásky, zkusme mu ji projevit aspoň o Vánocích, vyzývá novinář

23.12.2016 22:28

Novinář Jiří Pšenička nabízí v textu pro Dotyk.cz vhled do mozku prezidenta Miloše Zemana. Je to velmi originální vhled, psaný s notnou mírou nadsázky a ironie. Prezident je prý nedostatečně milovaný hoch, který už nechce nikdy zůstat sám a této touze přizpůsobil i svůj politický program.

Prezident Zeman trpí chronickým nedostatkem lásky, zkusme mu ji projevit aspoň o Vánocích, vyzývá novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výhled z terasy portugalského parlamentu

Pohled do minulosti prezidenta nám podle autora postačí k tomu, abychom zjistili, jak prezident uvažuje. Zranilo ho prý, že v dětství ho opustil otec. Nedostatek lásky obou rodičů se u něj údajně projevuje ve vlnách „nelásky“, které kolem sebe teď šíří sám Miloš Zeman.

 „... zjistíme, že nesplněná dětská přání jsou přesně to, co nejvíce ovlivňuje prezidentovo chování a je hlavním motorem jeho politického programu. Například jeho lítý boj s šumavským kůrovcem není způsoben ničím jiným než smutnými vzpomínkami na opelichaný vánoční smrček, který každý rok stával v rohu kolínského bytu,“ píše Pšenička.

Celý text najdete zde

Příkladem lidí, na které tvrdě dopadl nedobrý vztah s otcem, mohou prý být Hitler a Stalin. „O současném prezidentovi je známo, jak například těžce nesl, když se u nich doma scházely maminčiny kolegyně ze školy (otřesná představa). Malý přemýšlivý klučina při bytových seancích kolínských pedagožek raději zalézal za skříň a tam trávil celé hodiny, strádající v mukách osamělosti,“ píše dál Pšenička.

To je možná také důvod, proč tolik volá po budování hospiců. Nechce, aby postarší lidé opouštěli tento svět v osamělosti. Stejně tak to může odkazovat k tomu, co si údajně nechá napsat sám prezident jako epitaf, až opustí tento svět. Na náhrobku se prý potom dočteme „Zde leží člověk, který každého blbce rozzuřil do nepříčetnosti“.

Suma sumárum, prezidenta prý od dětství trápí nedostatek lásky a když si to uvědomíme, musí ho i jeho nejtvrdší odpůrci politovat a přistupovat k němu s nejvyšším pochopením a citlivostí. Alespoň teď o Vánocích. „Může se nám to bohatě vrátit. Nejen v penězích,“ předpovídá Pšenička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…