Prezident Zeman znovu na scéně: Promluví o uprchlících

02.08.2015 6:13

Prezident Miloš Zeman poskytne již potřetí rozhovor serveru Blesk.cz, který bude přenášen on-line. Hlavní téma je podle všeho jasné. Evropská unie zatím nepřišla se systémovým řešením uprchlické krize, ačkoli běženců mířících na starý kontinent neubývá. V minulosti z prezidentových úst zazněla řada specifických výroků nejen k tomuto tématu.

Prezident Zeman znovu na scéně: Promluví o uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Současná hlava státu umí poutat pozornost voličů zajímavými výroky. Jeho ne právě nejjemnější vyjadřování vedlo v konečném důsledku ke zrušení Hovorů z Lán Českého rozhlasu, ale prezident začal vystupovat v Prezidentském Press klubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 i v rozhovorech pro server Blesk.cz, které jsou přenášeny on-line. Nejinak tomu bude i dnes, od 11 hodin budou moci všichni zájemci sledovat pořad S prezidentem v Lánech pod vedením moderátora Davida Vaníčka.

Vzhledem k pokračující uprchlické krizi a s ohledem na projevy nespokojenců v zařízení u Bělé pod Bezdězem bude Miloš Zeman hovořit právě o uprchlících. V minulosti v Lánech mluvil např. o zesnulém expremiérovi Stanislavu Grossovi, kterého si prý přestal vážit, takže mu neposlal věnec na pohřeb. Hovořil také o kauze bratrů Michalákových, kteří se dosud nacházejí v Norsku. Jejich případ srovnal s nacistickým programem Lebensborn. Ze Zemanových úst také zaznělo, že rozhodnutí o své případné další kandidatuře učiní až rok před skončením současného funkčního období. 

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…