Prezident bude v Dušanbe jednat o rozvoji vzájemných vztahů

26.11.2014 6:22

Prezident Miloš Zeman bude dnes v tádžické metropoli Dušanbe jednat se svým tádžickým protějškem Emomalim Rachmonem a s premiérem Kohirem Rasulzadem o možnostech dalšího rozvoje bilaterálních vztahů. Oba prezidenti pak zahájí česko-tádžický podnikatelský seminář za účasti zástupců sedmdesátky českých firem.

Prezident bude v Dušanbe jednat o rozvoji vzájemných vztahů
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman po přistání v Dušanbe, hlavním městě Tádžikistánu

Mluvčí tádžického ministerstva zahraničí Zemanovu cestu označil za významný podnět k dalšímu rozvoji vzájemných vztahů. Hodnota obchodní výměny mezi oběma státy loni dosáhla částky 3,4 milionu dolarů a letos se v prvních třech čtvrtletích oproti loňsku mírně snížila, napsala středoasijská agentura CA-News. Důvodem byl pokles tádžického exportu, dovoz z Česka se naopak ve stejném období o pětinu zvýšil.

Na podnikatelském semináři bude podle tádžické agentury Avesta věnována pozornost zejména spolupráci v energetice, zdravotnictví, strojírenství a petrochemii. Očekává se uzavření několika kontraktů.

Zeman se má v Dušanbe sejít i se šéfem dolní komory tádžického parlamentu Šukurdžonem Zuhurovem. Zpět do Prahy odletí ve čtvrtek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…