Prezident bude v Dušanbe jednat o rozvoji vzájemných vztahů

26.11.2014 6:22

Prezident Miloš Zeman bude dnes v tádžické metropoli Dušanbe jednat se svým tádžickým protějškem Emomalim Rachmonem a s premiérem Kohirem Rasulzadem o možnostech dalšího rozvoje bilaterálních vztahů. Oba prezidenti pak zahájí česko-tádžický podnikatelský seminář za účasti zástupců sedmdesátky českých firem.

Prezident bude v Dušanbe jednat o rozvoji vzájemných vztahů
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman po přistání v Dušanbe, hlavním městě Tádžikistánu

Mluvčí tádžického ministerstva zahraničí Zemanovu cestu označil za významný podnět k dalšímu rozvoji vzájemných vztahů. Hodnota obchodní výměny mezi oběma státy loni dosáhla částky 3,4 milionu dolarů a letos se v prvních třech čtvrtletích oproti loňsku mírně snížila, napsala středoasijská agentura CA-News. Důvodem byl pokles tádžického exportu, dovoz z Česka se naopak ve stejném období o pětinu zvýšil.

Na podnikatelském semináři bude podle tádžické agentury Avesta věnována pozornost zejména spolupráci v energetice, zdravotnictví, strojírenství a petrochemii. Očekává se uzavření několika kontraktů.

Zeman se má v Dušanbe sejít i se šéfem dolní komory tádžického parlamentu Šukurdžonem Zuhurovem. Zpět do Prahy odletí ve čtvrtek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…