Prezident bude v Lánech přijímat návštěvy. Jako první přijede Němcová

21.06.2013 6:18

Prezident Miloš Zeman dnes na zámku v Lánech přijme předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou, která je kandidátkou ODS na premiérku. Němcová by mohla nahradit Petra Nečase (ODS), který na premiérský post tento týden rezignoval kvůli kauze kolem obvinění blízké spolupracovnice Jany Nagyové.

Prezident bude v Lánech přijímat návštěvy. Jako první přijede Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

S Němcovou do Lán pojede první místopředseda ODS Martin Kuba. Navečer se Zeman sejde i se zástupci TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a Miroslavem Kalouskem. Další jednání s lídry sněmovních stran má naplánované na sobotu a neděli.

Zda prezident Němcovou pověří sestavením vlády, není jasné. Výsledky jednání o východisku ze současné situace chce Zeman oficiálně představit až na tiskové konferenci v úterý.

Němcovou na premiérku nominovalo ve středu grémium strany. Rozhodnutí pak ve čtvrtek potvrdily širší vedení strany a kluby senátorů, poslanců a europoslanců ODS. Němcová je přijatelná rovněž pro dosavadní koaliční partnery z TOP 09 a LIDEM, se kterými by se občanští demokraté chtěli domluvit na sestavení nové vlády. Partneři ale tvrdí, že bude těžké najít za Němcovou náhradu v čele sněmovny. Opozice žádá předčasné volby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…