Prezident je vůl, uvedl spisovatel Jiří Stránský

22.05.2018 9:25

Spisovatel a bývalý politický vězeň Jiří Stránský se v pořadu Výzva na serveru Seznam Zpráv vyjádřil mimo jiné ke stavu v Česku. "Češi si neumí zamést před vlastním prahem. Proto volí politiky, jaké máme," podotkl.

Prezident je vůl, uvedl spisovatel Jiří Stránský
Foto: Archiv JS
Popisek: Spisovatel Jiří Stránský

V rozhovoru mimo jiné také uvedl, že jsme národ, který se pořád na něco vymlouvá. "Po čtyřech desítkách let komunismu máme zkaženou mysl," dodal Stránský. 

Anketa

Schvalujete, že pořad ČT 168 hodin odvysílal záběry s naštvaným Hamáčkovým sousedem?

75%
25%
hlasovalo: 3741 lidí

"Moje rodina mi vyčítá, že jsem stále takový idiotský optimista. Já si vždycky najdu něco, co mě potěší," sdělil následně k současné politické scéně Stránský. "Protože kdybyste se vy, jako médium, občas zaměřili na to, co politici říkají, tak to je radost," dodal. 

Video najdete ZDE.

Následně se vyjádřil k tomu, že se předseda SPD Tomio Okamura přihlásil ke své skautské minulosti. Jiří Stránský, jak uvádí Seznam, je jeden z mála držitelů nejvyššího skautského vyznamenání. A Okamura jej prý svým prohlášením potěšil. "Ještě je, on říká, že je. Na Twitteru byl vidět v krojích," dodal Stránský a řekl zásadu, že skaut by neměl být "homo politicus"

"Já si osobně myslím, že skauti by měli víc vědět. Když oni si myslí, že mají být apolitičtí, tak se tomu vyhýbají. Oni musí jít příkladem," dodal dále Stránský. "Mně Tomio Okamura tím, že to vyslovil, že je skaut, potěšil. Protože už tím, že to vyslovil, vlastně lhal. Protože on všechno, co činí, myslí a koná, je proti skautským zásadám. On by nejradši poslal do plynu cigoše, nebo jeho kamarádi to říkali, a on je kryje," sdělil Stránský.

Závěrem se pak Stránský vyjádřil ke komunistům. Podle něj nejsou nebezpeční. "Oni mají všechno - peníze, barák, a mohou vydírat. A to jim vyhovuje," řekl Stránský s tím, že demokratickou stranou však dnešní komunisté nejsou. "To je skutečně klasická extremistická strana. Každá strana, která to se svými voliči myslí dobře, vymýšlí něco dobrého, a oni se to snaží kazit," řekl Stránský. Za nedemokratickou stranu považuje ještě okamurovce. "A prezident je vůl," uzavřel Stránský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…